Linux mu Windows mu?

Linux mu Windows mu?

• Oy verenlerin toplamı
    135
Bu konuda haklısınız ancak alıntıladığınız mesajda istisnalar hariç diye belirtilmiş zaten. Bu tamamen kişiden kişiye değişecek bir durum, Linux mu Windows mu diye. Grafik tasarım mesleği olan adam sektörde GIMP falan kullanamaz tabii ki, ancak benim gibi hobi olarak yapıyorsan bu işi, hepsi de gayet iş görür. GIMP, Inkscape, Kdenlive, Scribus vs. bunların hepsi Adobe'ninkiler kadar güçlü.

GIMP, Inkscape, Kdenlive, Scribus vs. bunların hepsi Adobe'ninkiler kadar güçlü.

İşte bu durumda sadece güçlü olması da yetmiyor. Krita'nın İllustrator'dan çok daha gelişmiş ve çok iyi özellilkler olduğunu varsayalım. Sen Krita'yı açtın ama nasıl kullanacağını bile bilmiyorsun. Onlarca özelliğin içinde kaybolurken İllustrator yüklediğinde internet üzerindeki yüzlerce dersten faydalanabiliyorsun. Yani bu işin destek kısmı da var.

Linux'a Windows'ta olan tüm programlar yüklense Linux daha iyi ama maalesef her şey Linux'a yüklenmiyor.

Alternatifler kullanılmaya alışılabilir, bir anda Photoshop uygulamasına son verilse dımdızlak kalacak mı bu grafik tasarımcı? Böyle bir bahaneyi kimse kabul etmez ben söyleyeyim.

En iyi iş yaptığın programı kullan orasına bir şey demiyorum, gel zorla GIMP kullan, Krita kullan dediğim yok kimseye. Alternatif var diyorum sadece, geçip de X uygulaması yok diye ağlanmak saçma çünkü.

Mac ve MacOS çok daha müsait bu programlar için, kullanmalarının nedeni bu. MacOS kullanan biri için de acayip dar skalada bir uygulama desteği ve yüksek bir kısıtlama var.

Kdenlive olmasın Davinci Resolve olsun. Davinci Resolve çok fazla kullanılıyor profesyoneller tarafından, yine başta dediğime dönüyor, Davinci Resolve gitse neyi kullanacaksın?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…