Linux nasıl laptoptan kaldırılır?

Her şekilde Windows ISO imajı yazdırılmış bir USB bellek şart. Linux'ta bu USB belleği hazırlamak için WoeUSB kullanacaksınız. Attığınız video içeriğini kendiniz izlediniz mi bilmiyorum ancak, adamlar "Rufus ile Windows 10 imajı yazdıracaksınız" demiş.

Eğer arkadaşın bu bilgisayar dışında herhangi bir Windows cihazı yoksa Rufus kullanamaz. Rufus Linux'ta çalışmayan bir yazılım. Ancak alacağınız cihaz dışında zaten halihazırda Windows yüklü bir cihazınız bulunuyorsa videoda belirtilenleri yapmanızda sakınca yok.

Formattan kasıt Windows yüklemek zaten. Windows yüklediğinde de cihazın FreeDOS falan olmuyor. Windows kurulum ekranında diskinin bütün bölümlerini silip, diskin üzerine tıklayıp, aşağıdan "yeni" seçeneğini seçtiğinde, diskin Windows'a uygun bir şekilde bölümlendiriliyor. Daha sonrasında yapacağın başka bir şey yok disk ile ilgili.

Bu arada @Fatalis 'nin de dediği gibi, Linux tarafında rufus yok. Bunun için, aynı görevi gören başka bir programa veya hâlihazırda Windows kurulu bir cihaza, rufus programını kullanmak için ihtiyacın var.

Formattan kasıt Windows yüklemek zaten. Windows yüklediğinde de cihazın FreeDOS falan olmuyor. Windows kurulum ekranında diskinin bütün bölümlerini silip, diskin üzerine tıklayıp, aşağıdan "yeni" seçeneğini seçtiğinde, diskin Windows'a uygun bir şekilde bölümlendiriliyor. Daha sonrasında yapacağın başka bir şey yok disk ile ilgili.

Bu arada @Fatalis 'nin de dediği gibi, Linux tarafında rufus yok. Bunun için, aynı görevi gören başka bir programa veya hâlihazırda Windows kurulu bir cihaza, rufus programını kullanmak için ihtiyacın var.
Ben bir videoda gördüm linux ile yapabiliyorlardı. Nasıl yapıyorlar?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı