Linux nasıl ücretsiz bir şekilde sunuluyor?

Evet, o ileti bayağı zırva.

çok eskiden Linus Torvalds'ın bir konuşmasını dinlemiştim sanırım Linux'u geliştirmeye başlamasının ilk nedeni diğer işletim sistemlerinin kendi ihtiyaçlarına yetmiyor olmasıydı
Tabi ki bir de o var. Bazı konularda Linux çekirdeği kullanan dağıtımlar Microsoft ve Apple'a fark atıyor. Buna sınırsız özelleştirme de dahil. Bazı konularda daha performanslı daha çok cihaz vs destekli olabiliyor. Nedense Windows ve MacOS türlerinin Linux'tan ilham aldığını düşünüyorum. Bazı kısımlarda DE özellikleri birebir aynı olabiliyor.

Anladım hocam. Teşekkürler. Sorunun en net cevabı buydu sanırım.

Umarım diğer arkadaşlar da bir gün sizin gibi öğretici olan yazılar yazar, gülüp "Ulan sen de bir şey bilmiyorsun" demek/ima etmek yerine. Bu forumda bilmemek ayıp, öğrenmeye çalışmak daha da ayıp.

Ozgur bir yazilim oldugundan firmalar ve topluluk tarafindan ortak olarak gelistiriliyor ve cikan urunden herkes faydalaniyor.

Ozgur yazilimin guzel yanlarindan birisi de budur. Destek olan firmalardan Red Hat, Microsoft, Google, Oracle vb. firmalarin her birisi Linux cekirdegini birlikte gelistirip kullanmak yerine ayri cekirdekler gelistirseler ortada yarim yamalak bircok cekirdek olacakti, Amerika defalarca kez bastan kesfedilecekti ve kullanicilar daha az kaliteli yazilim kullanacakti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…