Linux nasıldır?

  • Steam üzerinden birçok oyun Linux desteği var CS:GO gibi olmayanların çoğuda protondb ile açılıyor (garantisi yok).
  • Linux tarafında tartışmalar hangi paket yöneticisi şeklinde oluyor genel yeni başlayanlara APT kullan dağıtımlar öneriliyor ayrıca bir de masaüstü ortamı tarafında tartışma oluyor yeni başlayanlar genelde cinnamon ile KDE kullanıyor.
  • Alışması çok kolay oluyor ilk hafta biraz yabancı gelir sonra Windows'un yüzüne bile bakmazsın.

Benim sana dağıtım tavsiyelerim:
  • Xubuntu.
  • Mint Xfce.
  • Elemantary OS (Mac tarzı)
  • Manjaro Xfce (LTS kernel ile)
  • Kubuntu (belki)
 
Ben hem Linux'u, hem Windows'u kullanıyorum, Linux bence daha iyi. Linux'un rahatlığına alıştığınız zaman, Windows'a dönmek istemiyorsunuz.
Bu konu çok doğru. KDE ve Debiana alıştığımdan beri Windows 10 kullanamıyorum. C# için bazen Windows 10 kullanmam lazım, fakat hem Visual Studio, hem de Windows 10 hantallığı ile beni deli ediyor. Bazen laptopa yumruk atasım bile geliyor.
 
@46imt en son GNOME'u FreeBSD üzerinde denemiştim. Linux'tan daha iyi çalışıyordu :D

Şu an aktif KDE ve Xfce kullanıyorum ve Xfce kullanırken ayarları arayıp bulana kadar ciğerim sökülüyor. Sanırım ben bir KDE fanboyuyum :D
@46imt,
KDE arazi. Nesini seviyorsunuz ? :D. Özelleştirince de, hafiften sapıtıyor.
Panteon varken...
Bence bu tamamen zevk meselesi. Şu an deli gibi tema+özelleştirme+Komorebi kullanıyorum, daha ne çökme, ne de performansta yavaşlama, ne de sapıtma oldu.
 
Kolayca şifremizi değiştirebiliyoruz. Kolayca kardeşimiz de, bizim bilgisayarımızın şifresini değiştirebilir. Hele ş*refsiz arkadaşlarınız varsa benim gibi, onlar da kolayca değiştirebilir.
Bütün işletim sistemlerinde bu böyle. Zaten güvenlik ölçütü de sayılmaz. Eğer bilgisayarınıza başkası eriştiyse ve disk şifrelemeniz yoksa zaten verileriniz gider.
 
Hiç fantezilere gerek yok, sistemin amacı oyunsa Windows kur geç hocam.

Linux hedefli virüs/zararlı yazılım az çünkü hedef kullanıcı sayısı az. Linux açık kaynak kodlu olduğundan güvenlik olarak Windows'tan daha geride olabilir sıradan kullanıcılar için.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı