Linux nasıldır?

Linux'a kim güvenli diyorsa, bence halt etmiş. Ben de demiş olabilirim XD.

Kolayca şifremizi değiştirebiliyoruz. Kolayca kardeşimiz de, bizim bilgisayarımızın şifresini değiştirebilir. Hele ş*refsiz arkadaşlarınız varsa benim gibi, onlar da kolayca değiştirebilir.
Harddiskini şifrelersin kimse bir şey değiştiremez, belli ki öğrenecek daha çok şey var.
 
@Kerem00 OS X ve ya IOS'u açık varsa bilmiyorum, denemedim. Android tarafında ise TWRP'nin dosya yöneticisinden çok rahat şifreyi kaldırıyoruz.
İnternete "macOS şifre değiştirme" yazın büyük ihtimal onda da bu açık vardır. Kurtarma modundan yapılıyordu hatta yanlış hatırlamıyorsam.
 
İnternete "macOS şifre değiştirme" yazın büyük ihtimal onda da bu açık vardır. Kurtarma modundan yapılıyordu hatta yanlış hatırlamıyorsam.
Aslında bu açık değil bence.

Hatta bu özellik olmasa çoğu kullanıcı şifremi unuttum diye işletim sistemini kötüleyecektir.
 
Daha önce şifrelemediğim için, bu konu hakkında bilgim yoktur.

Ben de zaten daha yapmamış olduğun çok şey olduğunu fark ettiğim için yazdım.

GNU/Linux daha tanışmamış olanlar için yepyeni kocaman bir dünyadır, dünyanın her yerinden katılan gönüllü geliştiriciler tarafından maddi kaygı olmadan geliştirilir ve kullanıcılar da bu geliştirme aşamasına katkıda bulunurlar. Meraklıysan mutlaka seversin, dağıtımların yazılım depolarını taramak çok eğlencelidir. Binlerce birbirinden farklı ve ilginç yazılım vardır ve binlerce farklı Linux dağıtımı bedava denenmek için seni bekler. Kullanmayı bildiğin zaman stabil, performanslı ve güvenlidir. Windows'dan sonra ilaç gibi gelir bağımlı olur bırakamazsın. Tabi bütün bunlar için merak yani zeka gerekir.
 
Her neyse benimki bir karşılaştırmadır. Standart ev ortamında kullanımında, diskler şifreli olsa bile, Windows 10 daha güvenli duruyor.

Konuyu biraz araştırdım, ondan böyle rahat yazıyorum XD.
 
Bunu biliyorsun zaten, böyle boş bir şekilde yazmana gerek yoktu. Demek ki birini fazla büyütmeyeceksin gözünde.

Her neyse benim ki bir karşılaştırmadır. Standart ev ortamında kullanımında, diskler şifreli olsa bile, Windows 10 daha güvenli duruyor.

Konuyu biraz araştırdım, ondan böyle rahat yazıyorum XD.
Zaten bir bilgisayara fiziksel erişim varsa güvenlikten bahsedilemez.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı