Linux nasıldır?

Güvenlik kısmına cevap verdim. Genel olarak şifrelemediğimiz için depolama birimlerinin, evdeki herhangi birini kolayca Linux sisteme hükmedebileceğini söyledim.
Windows cihaza da kolaylıkla hükmedersin. Hedef sistemde çevrimdışı hesap ve harici bir antivirüs kullanılıyor olması yeterli. Ki çoğu insanın Windows'taki Microsoft hesabı ile girişten nefret ettiğini düşünürsek...
 
Windows cihaza da kolaylıkla hükmedersin. Hedef sistemde çevrimdışı hesap ve harici bir antivirüs kullanılıyor olması yeterli. Ki çoğu insanın Windows'taki Microsoft hesabı ile girişten nefret ettiğini düşünürsek...
Sıfırlama seçeneği var bir de güvenlik soruları var. En sevdiğiniz hayvan hangisi diye falan.
Yani her şeyi ile sıfırlama.
Bu benim bildiğim.

Harici yazılımlar da var.
 
Sıfırlama seçeneği var bir de güvenlik soruları var. En sevdiğiniz hayvan hangisi diye falan.
Şifreyi değiştirme açığı var güvenlik sorusu ne alaka? Kurtarma moduna girerseniz veya Windows kurulum USB'si üzerinden sistemi başlatırsanız, giriş ekranından erişilebilen herhangi bir yazılımın ismini CMD'nin ismi yaparsınız. Daha sonra CMD üzerinden net user komutu ile de şifreyi değiştirirsiniz. Bu kadar basit.
 
Şifreyi değiştirme bugu var güvenlik sorusu ne alaka? Kurtarma moduna girerseniz veya Windows kurulum USB'si üzerinden sistemi başlatırsanız, giriş ekranından erişilebilen herhangi bir yazılımın ismini CMD'nin ismi yaparsınız. Daha sonra CMD üzerinden net user komutu ile de şifreyi değiştirirsiniz. Bu kadar basit.
Harici kurulum medyası olmadan böyle kurtarılır ya da değiştirilir.
Senin dediğin Windows 7'den kalma bir şey değil miydi?
 
S
Steam'ın proton desteği var. Proton'u etkinleştirirseniz Linux'la uyumlu olmayan oyunları bile rahat bir şekilde oynarsınız. CS:GO Linux'la uyumlu, eğer ekran kartınız AMD ise, oyundan daha iyi performans alabilirsiniz.



Birden fazla Linux dağıtımı vardır, bunların farklı amaçları vardır. Senin için ev kullanıcısına uygun dağıtımları önereyim; Debian, MX Linux, Mint, Fedora gibi dağıtımlara bakabilirsin.



Dediğim gibi birden fazla Linux dağıtımları mevcut. Bu dağıtımların farklı paket yöneticileri olur. Pacman, apt, dnf, portage gibi yöneticiler. Bunların komutları farklıdır ama hepsi aynı işleri yapar. Zamanla alışırsınız.



Evet, Linux'un Windows'dan daha güvenli bir sistem olduğu doğru, Linux'da sadece Gufw'yi etkinleştirmeniz yeterli.



Ben hem Linux'u, hem Windows'u kullanıyorum, Linux bence daha iyi. Linux'un rahatlığına alıştığınız zaman, Windows'a dönmek istemiyorsunuz.
Teşekkürler Hocam.
 
Bugün tekrar denedim. Windows Defender etkinken yemedi. Kaspersky kurduktan sonra Windows Defender devre dışı kaldığı için açığı kullanarak rahatlıkla şifreyi değiştirip sisteme giriş yapabildim.
Bu yöntemi nereden buldun? Ben arıyorum arıyorum bulamıyorum.
Ama birinin, şifrelemeden diske Linux kurması çok olası bir şey.
Windows 10'da da Defender devre dışı bıraktığını ön görmek + kurulum medyası bulması.
Bundan Linux kadar emin olamadığım için hatta bu yöntemi yeni duyduğum için, Windows 10 yine daha güvenli geliyor.

Kurulum medyası tamam ama diğerini kestiremiyorum.
Bu anlattıklarım, gündelik bir yaşamda olası şeyler gibi.
 

Geri
Yukarı