Linux NVIDIA X server settings açılmıyor

Linux temiz kurulumu yeni yaptım. GPU fanını kontrol etmek için NVIDIA X server settings uygulamasını indirdim. Sadece siyah bir kısım gözüküyor. Ayrıca monitörüm 144 Hz ayarı bulamadığım için 60 Hz kullanıyorum. Bir de açılışta doğrudan Windows'a giriyor. Boot kısmında Linux gözükmüyor ama BIOS override kısmında gözüküyor. Ayrıca açılışta sürücüleri yüklememe rağmen "check your video drivers" diye uyarı alıyorum. 2 kere temiz kurulum yaptım düzelmedi. Kullandığım versiyon Linux Mint cinnamon. Bugün son sürüm ile kurulum yaptım.

Screenshot from 2021-02-01 14-18-53.png

Screenshot from 2021-02-01 14-22-23.png

Arakadaşlar sorunu 390 sürüme dönerek yeniden başlatarak çözdüm. Ayrıca çözemeyen olursa paylaştığım çözümleri deneyebilir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Güncel sürücüyü secureboot kapalı olduğu halde kullanmayı deneyin.
Ayrıca açılışta sürücüleri yüklememe rağmen "check your video drivers" diye uyarı alıyorum.
Secureboot etkin olduğu ve bu sebeple nvidia sürücüsü etkinleşmediği için bu uyarıyı alıyorsunuz. Nvidia sürücüsü yerine otomatik olarak fbdev etkinleşiyordur.

Şimdi deneyince 450 sürümü sorunsuz çalıştı. 460 daha mı iyi olur?

Arada çok fark olacağını sanmam. Nvidia-460 bazı vulkan iyileştirmelerini içeriyor. İsterseniz Nvidia-460'ı bir daha deneyin, yine aynı sorunu yaşarsanız aşağıdaki komutların çıktılarını paylaşırsınız.

Kod:
dkms status

apt policy nvidia-driver-460

dpkg -l | grep nvidia

cat /var/log/gpu-manager*

Siz mesajınızı görmeden mesaj göndermiştim. Yukarıdaki çıktıları paylaşın bakalım.

Son düzenleme:
Arada çok fark olacağını sanmam. Nvidia-460 bazı vulkan iyileştirmelerini içeriyor. İsterseniz Nvidia-460'ı bir daha deneyin, yine aynı sorunu yaşarsanız aşağıdaki komutların çıktılarını paylaşırsınız.

Kod:
dkms status

apt policy nvidia-driver-460

dpkg -l | grep nvidia

cat /var/log/gpu-manager*

Siz mesajınızı görmeden mesaj göndermiştim. Yukarıdaki çıktıları paylaşın bakalım.
Hocam az önce 460 sürümüne güncelledim. Yeniden başlatınca aynı uyarıyı verdi ve bilgisayar dondu hareket edemedim. Bilgisayarı güç düğmesinden yeniden başlatınca 460 sürümüne hata almadan geçtim.

Screenshot from 2021-02-01 22-29-51.png

Nvidia-460 serisi için bir güncelleme proposed depoda mevcutmuş, yani şu an test ediliyor. Belki sorun bahsettiğim güncellemeyle tamamen çözülür.

Sorun yeniden oluşursa geçici olarak Nvidia-450 sürücüsüne geçersiniz ya da sorunu çözmek isterseniz yukarıda istediğim çıktıları paylaşırsınız. Çıktılar bir ipucu verirse, buna göre bir çözüm aranabilir.

Diğer bir alternatif ise, Nvidia-460 sürücüsünü PPA deposundan güncellemek. PPA deposundaki sürüm, şu an proposed depoda test edilenle aynı. Bunun için aşağıdaki komutla PPA deposunu eklemek yeterli. Ardından Güncelleme Yöneticisini yenileyerek gelen güncellemeyi kurarsınız.

Kod:
sudo add-apt-repository ppa:graphics-drivers/ppa

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı