Hm... Forum kurallarında böyle bir kural yok. Ceza verecek moderatör özel mesaj olarak sebebini de belirtsin lütfen.Ben bunu paylaştığımda ban yemiştim haberiniz olsun.
Hocam ben ekran kartını bilgisayara ekrana görüntü versin diye takan, bu konuda fikri alınacak son insanım.@Nizel G sistemi nasıl toplamamı önerirsiniz?
Şu konuda ben çok tedirginim ya. AMD donanım olarak bu aralar güzel donanımlar getiriyor fakat yazılım desteğinde harbi sıkıntılar oluyor. Genel olarak sürücülerinde sıkıntılar yaşadım tabi sonlara doğru toparlamaya başladılar ama Kernel 6'dan beri çok iyi gitmiyorum benim AMD driver deneyimim. Birde yapay zeka kısmında tek korktuğum umarım bunlara verdiği destekte ROCm gibi olmaz. ROCm hem çok yavaş güncelleniyor hem destek skalası çok kötüydü RX7000 serisi çıktı daha onları bile desteklemiyor.Bu yeni AMD yapay zekalı işlemcileri de Microsoft'u (küçük kaygan) uğraştırıyor. Kartlar eşitleniyor
- DRM desteği olmadığı için DRM şart koşan servisleri kullanamazsin yada düşük çözünürlükte kullanırsın.Eksileri;
- Yok.
Dediğiniz şeyler bir eksiklik göstergesi değil. Linux'da sistemsel olarak bir eksiklik yoktur. Çok güçlü, çok hızlı.- DRM desteği olmadığı için DRM şart koşan servisleri kullanamazsin yada düşük çözünürlükte kullanırsın.
- Yaygın kullanılan video ve fotoğraf editleme uygulamalarını kullanamazsin. Alternatiflerini kullanman gerekiyor. Örn Adobe uygulamaları. Ek: Da Vinci Resolve .MP4 dosya formatını desteklemiyor Linux'ta.
- NVIDIA kullanıcısı isen GPU'na oc yapmak için ekstra configle oynaman gerekiyor.
- Anticheat içeren pek çok oyun oynanamiyor.
- Her ne kadar @363652 gibileri aksini iddia etse de, oyun desteği kusursuz değil. Şansa bağlı.
Kişisel olarak yaşadığım bir iki problem daha ekleyeyim. Mikrofonumun dip ses problemi Linux'ta daha fazla. Gürültü engelleme yazılımı yok adam gibi. Gürültü azaltma yazılımları da bir işe yaramiyor. Discord'u güncellemek baş belası. Discord üzerinden ses vererek yayın yapamıyorsun. Sanırım bu kadar.
Böyle bakarsak mevzuya Windows'u pek çok konuda aklamak kolay olur. Saçma bir savunma şekli.Dediğiniz şeyler bir eksiklik göstergesi değil. Linux'da sistemsel olarak bir eksiklik yoktur. Çok güçlü, çok hızlı.
Yapımcılar ürün, program çıkartmamış ise onların sorunu bu, Linux'un değil yani.
İsterseniz sizlere bir kaç tane "Mikrofon", ses sorunu olan Windows 11 konusu atim. Ses sürücülerini de ekstra üreten kimse onun yazılımını indirip yüklüyorsunuz. Sürücü olmadan iğrenç olur çünkü.
Bunların yapımcıların sorunudur. Linux'un değil.
Ben Windows 10'u severim ama Windows 11 bloatware işletim sistemini hiç sevmem.
Uygulama, program eksikliği çekmediğim için bir eksi olarak görmüyorum ayrıca yapımcıları çıkartmıyorsa da bu Linux'a haksızlık olur asıl. Var ki çıkartmıyorlar.Böyle bakarsak mevzuya Windows'u pek çok konuda aklamak kolay olur. Saçma bir savunma şekli.
Hocam ben oyun desteği kusursuz demiyorum ki? Mesajlarımı okuyun lütfen.- DRM desteği olmadığı için DRM şart koşan servisleri kullanamazsin yada düşük çözünürlükte kullanırsın.
- Yaygın kullanılan video ve fotoğraf editleme uygulamalarını kullanamazsin. Alternatiflerini kullanman gerekiyor. Örn Adobe uygulamaları. Ek: Da Vinci Resolve .MP4 dosya formatını desteklemiyor Linux'ta.
- NVIDIA kullanıcısı isen GPU'na oc yapmak için ekstra configle oynaman gerekiyor.
- Her ne kadar @363652 gibileri aksini iddia etse de, oyun desteği kusursuz değil. Şansa bağlı.
Kişisel olarak yaşadığım bir iki problem daha ekleyeyim. Mikrofonumun dip ses problemi Linux'ta daha fazla. Gürültü engelleme yazılımı yok adam gibi. Gürültü azaltma yazılımları da bir işe yaramiyor. Discord'u güncellemek baş belası. Discord üzerinden ses vererek yayın yapamıyorsun. Sanırım bu kadar.
DRM kullanan Apple Music'de sadece 1 kere sorun yaşadım.- DRM desteği olmadığı için DRM şart koşan servisleri kullanamazsin yada düşük çözünürlükte kullanırsın.