Linux olmadan olmaz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
- DRM desteği olmadığı için DRM şart koşan servisleri kullanamazsin yada düşük çözünürlükte kullanırsın.

- Yaygın kullanılan video ve fotoğraf editleme uygulamalarını kullanamazsin. Alternatiflerini kullanman gerekiyor. Örn Adobe uygulamaları. Ek: Da Vinci Resolve .MP4 dosya formatını desteklemiyor Linux'ta.

- NVIDIA kullanıcısı isen GPU'na oc yapmak için ekstra configle oynaman gerekiyor.

- Anticheat içeren pek çok oyun oynanamiyor.

- Her ne kadar @363652 gibileri aksini iddia etse de, oyun desteği kusursuz değil. Şansa bağlı.

Kişisel olarak yaşadığım bir iki problem daha ekleyeyim. Mikrofonumun dip ses problemi Linux'ta daha fazla. Gürültü engelleme yazılımı yok adam gibi. Gürültü azaltma yazılımları da bir işe yaramiyor. Discord'u güncellemek baş belası. Discord üzerinden ses vererek yayın yapamıyorsun. Sanırım bu kadar.
DRM'ler en son kullandığımda sorunsuz çalışıyordu ama senin ne yaşadığını bilmiyorum. Netflix, Web Player Spotify ve benzer birçok şey de hiçbir sorun yaşamadım.

Program desteği Linux'un suçu değil bu arada. Adam böyle bir alternatif yapmış. Adam tüm uygulamaları mı koyacak onu da program yapımcıları düşünsün. Program yapımcıları koymazlarsa haliyle destek olmaz. Ki yine de idare etmelik Wine uyumluluk katmanları var.

Diğer dediğiniz her şey de çözülebilen şeyler. Windows kolay olabilir ama Linux'un kolay olmaması onu kötü bir alternatif yapmaz. Becerikli insana Windows'tan bin kat daha çok şey sunuyor.

Linux'lar pek eleştiriye açık bir olgu değil bana kalırsa. Becerikli bir insan Linux'ta her şeyi dilediği gibi yapabilir ama Windows'ta becerikli bir insan her istediğini sistemine konfigüre edemez. Öyle olsaydı Linux kerneller uyumluluk katmanına rağmen ne yüksek FPS'ler sunardı ne de millet Windows'a alternatif düşüncesine girerdi. Windows 2009 kerneli bana övecek bir tane bilgili (altını çiziyorum) insan bilmiyorum. Kolaylık sunan, tekelleşmiş bir çöp bana kalırsa. Kolaylık sunmasa kimse kullanmaz zaten. Dediğiniz her şey Windows 'un size kolaylık sunduğu şeyler. Argümanlarınız sadece "kolay" geldiği için savunuluyor. Sizce sürücü ve aplikasyon yapımcıları Linux'a tam destek getirse Windows gibi kullanır mıydınız bilmiyorum. O işe yaramaz dediğiniz Open-Source driver'ları gönüllü bir avuç insan yapıyor. Ki neler çıkıyor ortaya farkında da değilsiniz orası ayrı konu. Siz sorun yaşadınız diye işe yaramaz oluyor. En güzel sürücü modül aplikasyonunu asıl Linux'a yaparsın. DKMS modülleri boş güne durmuyor. O DKMS'nin sen ne kadar eşsiz bir şey olduğunu bilmiyorsun. Her kernelde her katmanda cihazın çalışması inanılmaz bir şey. Yapımcılar en kolay desteği Linux'a getireceklerini bilseler ve tekellik ortadan kalksa o gün sizlerin hallerini görürüm ben. Muhtemelen gülünç durumdan ötürü Winston sigaramı yakar sizlere gülümseler ana sayfayı yenilerdim.

Netflix, Web Player Spotify ve benzer birçok şey de hiçbir sorun yaşamadım.
Lütfen önce bir 1080p content tüketmeyi deneyinde sonra bir konuşun ya.
Yukarıdaki bağlantı "Linux'ta Prime Video ile 1080p video izlemenin" yöntemini veriyor. Bak bak bir kaç ay önce açtığım konuda ne yazmışım. Kullandığım tarayıcı Chrome ve DRM aktif. Donanım hızlandırma da aktifti Linux'ta olduğum dönem.

Aşağıya görseli bıraktım:

1682792576738.png

Sizce sürücü ve aplikasyon yapımcıları Linux'a tam destek getirse Windows gibi kullanır mıydınız bilmiyorum.
Bak güzel arkadaşım anlamak istemediğiniz nokta da bu zaten. Bu şey bir araç. İhtiyaç ve isteklerimizi karşıladığı müddetçe kullanacağımız bir şey. Saplantılı bir şekilde bir şey kullanılmaz. Linux isteklerimi ve ihtiyaçlarımı karşılamıyor. Bu yüzden Windows kullanıyorum. Eğer Linux istek ve ihtiyaçlarımı karşılarsa Linux kullanırım. İhtiyaçlarımı ve isteklerimi karşılayan Windows her zaman > ihtiyaç ve isteklerimi karşılamayan Linux. Taa ki ne zaman Linux, Windows'taki gibi ihtiyaç ve isteklerimi karşılar, o zaman derim ki Linux > Windows.

Yapımcılar en kolay desteği Linux'a getireceklerini bilseler ve tekellik ortadan kalksa o gün sizlerin hallerini görürüm ben. Muhtemelen gülünç durumdan ötürü Winston sigaramı yakar sizlere gülümseler ana sayfayı yenilerdim.
Siz gerçekten saplantılısınız buna şu cümlelerle emin oluyorum. Arkadaşlar anlamak mı istemiyorsunuz? Gerçekten soruyorum. Yahu ücretsiz ve hızlı bir şey gelecek ve isteklerimizi karşılayacak da kullanıcılar olarak biz bundan rahatsız mı olacağız sence? Senin gibi fanboy mu sanıyorsun beni?

Son düzenleme:
Madem önemli değil neden yalan konuşuyor? Bak, eğer senin için lossless önemli değilse, bunun olmaması seni rahatsız etmeyebilir. Gayet normal. Ancak arkadaş yalan konuşuyor toz kondurmamak için. Önemli değil diyebilir, demiyor, yalan söylüyor yerine.

Dizi, film izlerken parasını verdiğim servislerden 1080p ve üzeri çözünürlüklerde content tüketememek benim için sorun. Ayda 90 lira birine 50 birine 50 başka birine veriyorum, sonra 480p izleyeceğim? Oldu. Mantıklı değil.

Apple Music'i ben Hi-Res music için kullanıyorum zaten. Türkiye'de Tidal olsa Tidal kullanırdım. Kulaklığım ve ses kartım üst düzey değil ama Hi-Res içerikler ve High Quality AAC arasındaki farkı da ayırt edebiliyorum. Apple music kullanma sebebim bilgisayarımda şarkı başına 100-150 mb dosya kaplamasını istemememden kaynaklanıyor. İnternetim anlık olarak bu şarkıları yükleyecek kadar hızlı zaten. Neden bilgisayarımda 1000 şarkılık liste için 140GB alan kaplatayım?
1000 tane şarkı nasıl 140 gb alan kaplıyor kral anlamadım bende 500 tane var 3 gb topu topu baya bir uçtun sanki

Yukarıdaki bağlantı "Linux'ta Prime Video ile 1080p video izlemenin" yöntemini veriyor. Bak bak birkaç ay önce açtığım konuda ne yazmışım. Kullandığım tarayıcı Chrome ve DRM aktif. Donanım hızlandırma da aktifti Linux'ta olduğum dönem.

Eki Görüntüle 1759757

Bak güzel arkadaşım anlamak istemediğiniz nokta da bu zaten. Bu şey bir araç. İhtiyaç ve isteklerimizi karşıladığı müddetçe kullanacağımız bir şey. Saplantılı bir şekilde bir şey kullanılmaz. Linux isteklerimi ve ihtiyaçlarımı karşılamıyor. Bu yüzden Windows kullanıyorum. Eğer Linux istek ve ihtiyaçlarımı karşılarsa Linux kullanırım. İhtiyaçlarımı ve isteklerimi karşılayan Windows her zaman > ihtiyaç ve isteklerimi karşılamayan Linux. Ta ki ne zaman Linux, Windows'taki gibi ihtiyaç ve isteklerimi karşılar, o zaman derim ki Linux > Windows.

Siz gerçekten saplantılısınız buna şu cümlelerle emin oluyorum. Arkadaşlar anlamak mı istemiyorsunuz? Gerçekten soruyorum. Yahu ücretsiz ve hızlı bir şey gelecek ve isteklerimizi karşılayacak da kullanıcılar olarak biz bundan rahatsız mı olacağız sence? Senin gibi fanboy mu sanıyorsun beni?

Cidden hardcore fanboy bunlar he. Sanarsın Linux'u bunlar geliştiriyor. Ekmeğini bunlar yiyor. Demiş ya sigaramı alır size gülerim diye hahahah. Adama bak ya ne geçicekse eline egoya bak.

Hi-Res lossless ne araştır.

Ne bileyim birader. Altı üstü şarkı bu yani gerek var mı ki o kadar Hi-Res falan? 15 senedir winamp kullanan ben takmaz hiç bu kadar şeyleri.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hi-Res lossless ne araştır.

Hocam sabahtan beri işletim sistemini saplantılı hale getirdiğimizi söylüyorsun, gereksiz bulduğunu söylüyorsun satırlarca yazı yazmışsın bu kadar önemsiz bulduğun bir konuda bu hallenmelerin garip işini karşılamıyorsa kullanmazsın bu kadar basit neden bu kadar içerledinki?

13 senedir Windows kullanıyorum alıştım artık Linux zor geliyor.

Yukarıdaki bağlantı "Linux'ta Prime Video ile 1080p video izlemenin" yöntemini veriyor. Bak bak birkaç ay önce açtığım konuda ne yazmışım. Kullandığım tarayıcı Chrome ve DRM aktif. Donanım hızlandırma da aktifti Linux'ta olduğum dönem.

Eki Görüntüle 1759757

Bak güzel arkadaşım anlamak istemediğiniz nokta da bu zaten. Bu şey bir araç. İhtiyaç ve isteklerimizi karşıladığı müddetçe kullanacağımız bir şey. Saplantılı bir şekilde bir şey kullanılmaz. Linux isteklerimi ve ihtiyaçlarımı karşılamıyor. Bu yüzden Windows kullanıyorum. Eğer Linux istek ve ihtiyaçlarımı karşılarsa Linux kullanırım. İhtiyaçlarımı ve isteklerimi karşılayan Windows her zaman > ihtiyaç ve isteklerimi karşılamayan Linux. Ta ki ne zaman Linux, Windows'taki gibi ihtiyaç ve isteklerimi karşılar, o zaman derim ki Linux > Windows.

Hocam yazdığınız şeylerin teker teker çözümleri var aslında ama hiç araştırmayıp sırf eleştirmek için buraya saçma saçma şeyler yazmışsınız ben Windows kullandığım zaman oyun oynayamamıştım ekran kartı driverı güncel olmadığı için ve bunu anlamamda zaman aldı driver yüklememde mesela Linux kullanırken terminale 1 kod girmemle bütün sürücüler güncelleniyor ama ben gidip Windows oyun açmıyor! Diye bir konu açmadım çünkü işletim sistemi hakkında bilgim olmadığı için bunun yerine araştırıp çözdüm sizde bunu tercih edebilirdiniz ama zırvalamışsınız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı