Linux olmadan olmaz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
DRM kullanan Apple Music'de sadece 1 kere sorun yaşadım.
Sana geçen sefer de sordum Netflix, Prime Video, Disney+ gibi servislerde yüksek çözünürlükte content tüketebiliyor musun diye. Deneyeceğim dedin. Düşünüyorum ki senin gibi bir GNU/Linux fanı dediğimin aksi bir durumla karşılaşsa hiç durmaz direkt "Hayır işte 1080p izliyorum bak!" gibi bir mesajla gelirdi. Ancak görüyorum ki gelmemişsin. Buradan rahatlıkla DRM kullanan bu servislerde yüksek çözünürlüklü content tüketimi yapamadığın çıkarımını yapabilirim. Apple Music'de de Hi-Res content tüketemediğine eminim.
Tamam hemen deniyorum.

Sana geçen sefer de sordum Netflix, Prime Video, Disney+ gibi servislerde yüksek çözünürlükte content tüketebiliyor musun diye. Deneyeceğim dedin. Düşünüyorum ki senin gibi bir GNU/Linux fanı dediğimin aksi bir durumla karşılaşsa hiç durmaz direkt "Hayır işte 1080p izliyorum bak!" gibi bir mesajla gelirdi. Ancak görüyorum ki gelmemişsin. Buradan rahatlıkla DRM kullanan bu servislerde yüksek çözünürlüklü content tüketimi yapamadığın çıkarımını yapabilirim. Apple Music'de de Hi-Res content tüketemediğine eminim.
Denemeyi unuttum ama deneyeceğim. Apple Music'de loseless music dinledim mis gibi.
Kendi kendine çıkarımlar yapıyor :D Eminmiş xD

Denemeyi unuttum ama deneyeceğim. Apple Music'de loseless music dinledim mis gibi.
Kendi kendine çıkarımlar yapıyor :D Eminmiş xD
Linux'da Apple Music "loseless" yok. :D Bir kere Linux'ta Apple Music yok. Web sürümünü kullanacaksın electron ile yada Cider kullanacaksın. Cider lossless audio sunmuyor. Electron versiyonu da aynı şekilde. Yalan konuşuyorsun şuan toz kondurmamak için.

Linux'da Apple Music "loseless" yok. :D Bir kere Linux'ta Apple Music yok. Web sürümünü kullanacaksın electron ile yada Cider kullanacaksın. Cider lossless audio sunmuyor. Electron versiyonu da aynı şekilde. Yalan konuşuyorsun şuan toz kondurmamak için.
Çok önemli değil ama.

Çok önemli değil ama.
Madem önemli değil neden yalan konuşuyor? Bak, eğer senin için lossless önemli değilse, bunun olmaması seni rahatsız etmeyebilir. Gayet normal. Ancak arkadaş yalan konuşuyor toz kondurmamak için. Önemli değil diyebilir, demiyor, yalan söylüyor yerine.

Dizi, film izlerken parasını verdiğim servislerden 1080p ve üzeri çözünürlüklerde content tüketememek benim için sorun. Ayda 90 lira birine 50 birine 50 başka birine veriyorum, sonra 480p izleyeceğim? Oldu. Mantıklı değil.

Apple Music'i ben Hi-Res music için kullanıyorum zaten. Türkiye'de Tidal olsa Tidal kullanırdım. Kulaklığım ve ses kartım üst düzey değil ama Hi-Res içerikler ve High Quality AAC arasındaki farkı da ayırt edebiliyorum. Apple music kullanma sebebim bilgisayarımda şarkı başına 100-150 mb dosya kaplamasını istemememden kaynaklanıyor. İnternetim anlık olarak bu şarkıları yükleyecek kadar hızlı zaten. Neden bilgisayarımda 1000 şarkılık liste için 140GB alan kaplatayım?

Son düzenleme:
Madem önemli değil neden yalan konuşuyor? Bak, eğer senin için lossless önemli değilse, bunun olmaması seni rahatsız etmeyebilir. Gayet normal. Ancak arkadaş yalan konuşuyor toz kondurmamak için. Önemli değil diyebilir, demiyor, yalan söylüyor yerine.
Yok Flac var. Apple ile Losseles olmaması tamamen sizlere dayatmadır, bizlik sorun değil. Tarşılması bile saçma.

Yok Flac var. Apple ile Losseles olmaması tamamen sizlere dayatmadır, bizlik sorun değil. Tarşılması bile saçma.
Gerçekten siz kafayı bozmuşsunuz Linux'la. Gerçekten saplantılı bir şekilde savunuyorsunuz. Toz kondurmamak için elinizden geleni yapıyorsunuz adeta. Bunu yaşınızın küçüklüğüne veriyorum. Araçların amaç olmadığını, ihtiyaç ve isteklere göre farklı araçların kullanılabileceklerini anlayacağınız günlerin de geleceğine inanıyorum.

Ayrıca tekrar söylüyorum senin için önemli olmayabilir. Ancak benim açımdan bu bir dealbreaker. (Oyunbozan demek istemedim. İngilizce hali daha rahat oturuyor diye.)

Son düzenleme:
Zaten web sürümden bahsediyorum? Elektron desteği kesildi.
Web'de loseless audio var mı yok mu bilmiyordum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı