Windows'ta kendi yaşadığınız sorunları buraya anlatsanız insanlar çözüm üretmeye çalışır ve genelde üretirler ancak ben Linux'ta bir sorun yaşadığımda bunu yediremeyip "O senin beceriksizliğin" demeniz komik duruma düşmenizden başka bir işe yaramıyor.O senin beceriksizligin kardesim.
Piyasada birkaç kompozisyon/motion graphics programı kullandım, yok yani Adobe'a alışmışım ben. Bu arada yılda 72$ ödüyorum ben. Aylık 6$ öğrenci indirimi olduğu için.Bu adamlar salak mı da gidip yılda yüzlerce doları Adobe'a ödüyorlar? Gitsinler 20 bin kullanıcılı Haiku OS'in ücretsiz video editing yazılımını kullansınlar di mi?
Gonulluler tarafindan gelistirilen bir isletim sistemi bilgisayariniz bozulursa evinize teknik servis gonderecegiz mi diyecek?Afedersinizde işletim sistemleri benim/senin sisteminde sorunsuz çalışmaktan başka ne vaat edecek?
Pardon, beceriksiz oldugunu yediremeyen kim acaba burada?Linux'ta bir sorun yaşadığımda bunu yediremeyip "O senin beceriksizliğin" demeniz komik duruma düşmenizden başka bir işe yaramıyor.
Su paragraftan bir anlam cikartabilen varsa bana da anlatsin bekliyorum.Hadi diyelim benim beceriksizliğim, yahu son 2-3 kurulumda her şeyi buraya attığım bir rehbere göre yaptım ve hiçbir hata da almadım. Sizin mantığınızla o zaman bu rehberi yapanın mı yoksa "olağanüstü az kaynak tüketimli" Linux'un mu beceriksizliği oluyor?
Gönüllüler tarafından geliştirilmeyen Windows, sorun yaşadığınız zaman evinize teknik servis mi gönderiyor? Forumlar bunun için var. Ha tabi kendi sevdiği sistemde sorun yaşayan adama yardım etmek veya kabullenmek yerine "Beceriksizsin" diyen sizin bu konuda varoluş amacınızı daha çözemedim.Gonulluler tarafindan gelistirilen bir isletim sistemi bilgisayariniz bozulursa evinize teknik servis gonderecegiz mi diyecek?
Bende size soruyorum. Sizin mantığınızla konudaki tek beceriksiz olan şey Linux oluyor. Zira ben kendim hür irademle hiçbir şey yapmadım. Tamamen rehberden ilerledim.Pardon, beceriksiz oldugunu yediremeyen kim acaba burada?
Su paragraftan bir anlam cikartabilen varsa bana da anlatsin bekliyorum.
Adam belki bunu hizmet icin yapmiyor kendini gelistirmek diger programcilara ornek olmak icin yapiyor, kim dedi ki Linux uygulamalari genele hitap etsin diye yazilir diye sana?
Hayır göndermez ancak istatistiklere katılmamak için tercihlerinizi değiştirebiliyorsunuz.Steam o bilgileri toplayacağı zaman size bildirim gönderir siz de izin verip vermeme hakkınızı kullanırsınız. Zorla yangından veri kaçırmıyor şirket. Ama bu yaptığından para kazandığı kesin, en azından birilerine kazandırıyordur.
E tamam bunu Windows içinde yapabilir o zaman. Ben neyi istediğinizi anlamadım ki.Onu da istemeyen chrome kullanmaz zaten, kaldı ki illa chrome kullanacağım diyen gider güzelce güvenlik duvarını ayarlar chrome da ancak google.com a erişebilir google ağı içerisinde.
Hocam sunucu taraflı hizmetlerde Linux genel olarak daha performanslı ve yaygın oluyor. Son kullanıcılar için dağıtımlar olsa bile o kısmı biraz muamma, evet.Hayır Linux'un bence hiçbir güzelliği yok. Gündelik ihtiyaçlarımı karşılamıyor
Keşke bir konu açsaydınız buradan yardımcı olan çıkardı.Flasha bir şey yazdıramıyorum.
Apple'da parmak iziniz kayıtlı olsaydı cihazınızı sıfırlamaya zorlayınca ekran şifresi yerine parmak izinizi sorardı.Ama burada sorulacak soru şu. Şifrelerinizi mesala kimseye paylaşmazsınız ama Apple gibi bir şirkette parmak iziniz bile kayıtlı.
O tarz şeyler genel kullanıma olmuyor ki zaten. Adı üstünde kendini geliştirmek için. Diğer programcılara örnek olmak isteyenlerse repo yapıyor, genel kullanıma sunmuyor yine derlenmiş haliyle. Hyprland, Sway gibi DE'leri yapanlar örnek olsun diye mi yapıyorlar? Thunar'ı yazan adamlar örnek olsun diye mi yazıyor? GWE'yi yazanlar, Mango'yu yazanlar, sırf öylece birilerine örnek olsun diye mi yazıyor?Adam belki bunu hizmet icin yapmiyor kendini gelistirmek diger programcilara ornek olmak icin yapiyor, kim dedi ki Linux uygulamalari genele hitap etsin diye yazilir diye sana? Destek istiyorsan odersin Redhat'e servis ucreti yardim ederler o zaman.
Benim sistemimim donanımı iyi değil ama Linux'un performansı süper;Arkadaşlar şimdi ben 32 sayfa kavgayı ki bu tartışmadan kavgaya çıkmış, okuyamam. Linux Mint kolay dediler geçtim annem ağladı. Üstelik zk sistemlerde çok kötü bir performans veriyor. Ama yüksek sistemlerde performansı iyi. Ama ben mesela genel olarak eğitim için kullanıyorum bilgisayarı, Linux'ta çok zor. Yok uygulama indirmesini öğrenmesiymiş, yok yeniden başlatılmamasıymış uygulama indirdikten sonra. Canım çıktı. Normal bir kullanıcı Windows kullanır, Linux kullanmak isterse 1 yıl eğitim gerekir bence.