Sen de gel. Mutlu olursun bak, çok performanslı bir şey;
GNU/Linux'da geliştirdiğim oyunu Build alıp Android emulator ile test ediyorum. 3.2 GB RAM miktarı ile... Compositors açık.
www.technopat.net
Yok, sağolun. Bu aralar çok sık oynadığım ve sistemi zorlamaya en çok yaklaşan oyunum God Of War. Bu oyunun YouTube'da bulduğum karşılaştırma videolarında Proton ile Windows-native arasında ortalama 20FPS fark olduğunu görüyorum.
Şimdi diyebilirsiniz PC'yi oyundan başka bir amaç için kullanmıyor musun veya PC'yi yoran başka bir uygulama yok mu? Tabi ki var ancak onlarda Linux'ta yok, benim için anlamı yok. After Effects'i yoğun olarak kullanıyorum, bunu Linux'la kıyaslamam mümkün değil o yüzden. Her neyse
.. ki bu işe başlamadan önceki motivasyonumda daima God Of War'du benim için. Başka sık oynadığım ve PC'mi bu kadar zorlayan oyun yok çünkü.
Bu arada zorluyor dediğime bakmayın sessiz modda 60, performans modunda 60-90 arası FPS ile bu oyunu çalıştırabiliyorum. Yani halimden memnunum aslında, sıkıntılı bir durum yok.
Sıcaklık değerleri daha 2 gün önce termal macun değiştiğim için ortalama 75-80 derece. Bir laptop için fena değil, ha?
Şimdi ben Linux kurmaya kalksam bundan önceki denemelerimden bir farkı olması için sebep yok. Bakın ben 26 Nisanda en son Linux kurup oyun açmayı denemiştim bile, şuan sildim bu arada. Yok yani, olmuyor.
Üstüne üstlük şuana kadar Linux kurmak için en az 20 saatimi vermişimdir ve alacağım vaat edilen şey 20FPS, ki onu da alamıyorum
Yani benim harcadığım vakte yazık, siz eğer üzerinde uğraşmadan oyunu açabiliyorsanız diyeceğim şey "Ne mutlu size." olur sadece.
Bir ara yüksek ihtimal tekrar denerim çünkü her "Bir daha Linux'la uğraşmam" dediğimde bir süre sonra yeniden DD modunda Rufus'a Linux .iso'su yazdırırken görüyorum kendimi.. ancak bu sefer sonucunda değişeceğini sanmıyorum.