Windows ve Linux arasindaki farklara baktim Gaming tarafinda ve gercekten guzel farklar var ve benim de sisteme ayirabilecegim fazla butcem olmadigi için Linux'a gecmeyi dusunuyorum ki zaten Windows da Linux tabanli ve Windows'taki cogu program Linux'da da calisacagini dusunuyorum.
Sizce napayim gecilir mi Linux'a oyun performansi arttırmak için?
Windows ve Linux arasindaki farklara baktim Gaming tarafinda ve gercekten guzel farklar var ve benim de sisteme ayirabilecegim fazla butcem olmadigi için Linux'a gecmeyi dusunuyorum ki zaten Windows da Linux tabanli ve Windows'taki cogu program Linux'da da calisacagini dusunuyorum.
Sizce napayim gecilir mi Linux'a oyun performansi arttırmak için?
Linux öyle olmuyor. Tabanları çok farklı. Linux için ayrı programlar var. Hiç bilmeyen birisi iseniz geçince çok zorlanacaksınız. Program kurmak için bile kod yazmanız gerekiyor. Oyun tarafı hiç iyi değil Linux'un. Kesin iseniz Debian öneririm.
Bazı şeyler çalışmaz çoğu şey çalışır ama oyun için Linux çok kötü aracı programlar vs. gerekiyor ve bu yüzden Linux'ta oyunların sistem gereksinimleri daha yüksek oluyor.
@Arda Emre Şimşek Linux'ta her oyun çalışmaz ama destekli(native) oyunlar oynuyorsanız geçebilirsiniz. Kısacası oyunlarınızın performansını teker teker araştırmanızı ya da dual-boot yapmanızı öneririm.