Linux performans sağlar mı?

Evet linki buldum nedense değişik bir şekilde cinnamona kanım kaynadı galiba cinnamon seçeceğim.
Hayırlı olsun sende Tarçın olarak gözüken Cinnamon.
Evet linki buldum nedense değişik bir şekilde cinnamona kanım kaynadı galiba cinnamon seçeceğim.
Peki dili Türkçe değil mi?
Evet Türkçe var ama bazı yerlerde çeviri saçmalayabilir.
 
Buradan indiriliyor değil mi?
 

Dosya Ekleri

  • Linux.PNG
    Linux.PNG
    85,8 KB · Görüntüleme: 30
Öncelikle aramıza hoş geldin dostum. Alıştıktan sonra Windows'a bakmayacaksın bile, ama Cinnamon yerine XFCE öneririm bende. Hem çok hafif hem de özelleştirme imkanın çok fazla oluyor. Sistemin için önce güncellemeleri yapman gerekiyor. Kurulum bittikten sonra terminali açıp sırayla şunları yaz ve bitmesini bekle. 'sudo apt-get update' bu tamamlandıktan sonra 'sudo apt-get upgrade' yaz ve güncellemenin bitmesini bekle, artık sistemin güncel. Linux üzerinde .exe dosyaları çalışmaz, onun yerine .deb gibi farklı kurulum dosyaları bulunur. Deb dosyalarının en kolay kurulumu 'gdebi' ile olur. Bunu kurmak için 'sudo apt-get install gdebi' yazarak kurabilirsin. Bundan sonra .deb dosyalarını gdebi ile sadece tek tıkla kurabilirsin. Steam'im kurulum dosyası .deb olduğu için sana kolaylık sağlayacaktır.
 
Öncelikle aramıza hoş geldin dostum. Alıştıktan sonra Windows'a bakmayacaksın bile, ama cinnamon yerine Xfce öneririm bende. Hem çok hafif hem de özelleştirme imkanın çok fazla oluyor. Sistemin için önce güncellemeleri yapman gerekiyor. Kurulum bittikten sonra terminali açıp sırayla şunları yaz ve bitmesini bekle. 'sudo apt-GET Update' bu tamamlandıktan sonra 'sudo apt-GET upgrade' yaz ve güncellemenin bitmesini bekle, artık sistemin güncel. Linux üzerinde .exe dosyaları çalışmaz, onun yerine. Deb gibi farklı kurulum dosyaları bulunur. Deb dosyalarının en kolay kurulumu 'gdebi' ile olur. Bunu kurmak için 'sudo apt-GET install gdebi' yazarak kurabilirsin. Bundan sonra. Deb dosyalarını gdebi ile sadece tek tıkla kurabilirsin. Steam'im kurulum dosyası. Deb olduğu için sana kolaylık sağlayacaktır.

Ben Linux'ün son sürümünü yani 20.1i indirdim ve normalde format atarken Windows USB booter tarzı bir şey vardı Linux'u USB'ye nasıl kuracağım?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı