Linux sürücüleri nasıl kurulur?

yusuf7595

Hectopat
Daha fazla  
Evet arkadaşlar, Linux kurdum ama sürücüleri nasıl yükleyeceğim hakkında bilgim yok. Yardımcı olur musunuz?

Sistem:
  • Anakart: ASUS M2A74-AM SE.
  • Ekran kartı yok.
  • RAM: Kingston DDR2 2 GB 800 MHz.
  • İşlemci: Athlon 2 X2 250.

Sistemim eski olduğu için daha hafiftir diye düşünmüştüm.
Bir de WinRAR'ın Linux olanını indirdim tar. Gz dosyasında nasıl açacağım?
Öyle bir şey yok. Yeni sürüm hep daha iyidir. Sistem neydi bu arada? Belki Mint bile ağır gelebilir.

Çift tıklayınca açılmıyor mu?

Öyle bir şey yok. Yeni sürüm hep daha iyidir. Sistem neydi bu arada? Belki Mint bile ağır gelebilir.

Çift tıklayınca açılmıyor mu?

Açılıyor. RAR adlı dosyaya tıkladığımda açmak için bir uygulama seçmemi istiyor.

Bir de Wine kurmuştum Wine ile WinRAR'ın Windows için olanını kursam sorun çıkar mı?

Tamam gördüm şimdi. Lubuntu kurabilirsin.
Açılıyor. RAR adlı dosyaya tıkladığımda açmak için bir uygulama seçmemi istiyor.

Bir de Wine kurmuştum Wine ile WinRAR'ın Windows için olanını kursam sorun çıkar mı?
Çıkmaması gerek.

Belirtmek isterim ki nadir olarak sürücüler çekirdeğe dahil olmayabiliyor (NVIDIA sürücüleri, bazı nadir donanım sürücüleri buna dahil)
Haklısınız. Bazen olmayabiliyor. Fakat konu sahibinin işlemcisi AMD olduğu için sorun olmayacaktır. Eğer NVIDIA olsaydı sürücü kurulumu gerekebilirdi. Bunu da Sürücü Yöneticisi ile kolayca yapabiliyoruz.

Bir de WinRAR'ın Linux olanını indirdim tar. Gz dosyasında nasıl açacağım?

RAR biçimi için ek uygulamaya gerek, Yazılım Yöneticisini açıp aşağıdaki paketleri kurman yeterli. Sonrasında RAR biçimli dosyalara sağ tıklayıp çıkartabilir ya da dosya veya dizinlere sağ tıklayıp sıkıştırabilirsin.

rar
unrar
p7zip-rar

Linux dağıtımlarında sürücüler genellikle çekirdekle gelir, çekirdekte sürücüsü olmayan özel bir donanım varsa ek sürücü kurulumu gerekir. Senin sistem için böyle bir işleme gerek olacağını sanmıyorum.

Hocam, Mint dağıtımında dediğiniz paketler kurulu gelmiyor mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…