Linux tabanlı işletim sistemi nasıl yapılır?

Sapri

Femtopat
Daha fazla  
Ben bayağı gaza geldim Linux tabanlı olabilir basit bir işletim sistemi yapmak istiyorum. Gerekirse uğraşırım ama çok kod yazmak istemem. Önerileriniz nedir?

Kodlama istemiyorsan farklı bir dağıtımı taban alarak yapabilirsin. Sonra da ISO'ya dönüştürür ya da kurulum aracı eklersin. Calamares script mantığıyla çalışıyor mesela.

Önerim Arch veya Debian'ı taban almak olur. Minimallik nedeniyle taban almanın en kolay olduğu 2 dağıtım.

Belki hyperland sizin için uygun olabilir. Yanlış bilmiyorsam her şeyi kendimiz dizayn ediyorduk. Farklı bir şey ile karıştırıyor olabilirim.
Evet O Masaüstünü Dizayn Ediyor Ama Benim Aradığım Şey Bu Değil Maalesef

Nix senin aradığın. Config yazıp dağıtacaksın.
Araştırdım Türkçe Kaynak Bulamadım İngilizce Kaynaklarda İse Tam Anlayamadım Eğer Elinizde Türkçe Kaynak Var İse Verebilirmisiniz

@Sapri çok bir esprisi yok ancak temel düzey için yazılarım bulunmakta. NixOS sanıldığı gibi tek dosya üzerinden düzenlenebilir ancak parçalara ayırmanız gerekir bir yerden sonra.

Eskiden forumda bi adam vardı, linux mint'e farklı DE kurup iki üç özelleştirme yapıp kendi distromu yaptım falan diyordu. O durumu hatırlattı bu konu bana. Kendi distronu yapmak hiç de zor değil, iki üç özelleştirme yap, isoya dönüştür, hazır installerlardan birtanesini at geç. Fakat gerçekten farklı bir distro yapmak istiyorsan diğerlerinden farklı bir şeyler eklemeni tavsiye ederim. İlla kodlama yapacaksın diye bir şey yok tabi, kendi scriptlerini yazsan bile kafi. Gerçekten konuya ilgiliysen bir kaç script yazıp dene, sonra belki basit bir paket yöneticisi falan yazarsın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı