Linux Ubuntu Kurulumu

huıhuı

Hectopat
Katılım
21 Mayıs 2014
Mesajlar
8
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar yakın zamanda internetten toparladığım bilgilerle windows 8'i silmeden yanına ubuntu kurmaya karar verdim. İlk önce ubuntunun iso dosyasını indirip usb belleğime bir program aracıığıyla yazdım. Windows 8 olduğu için security boot'u devre dışı bıraktım. Sonra diski bölüp 40 gb bir alan yarattım. Yaptıklarım bu kadar. Bundan sonrasında takıldım usb belleği boot etmeye çalıştım birinci bölüme getirdim yinede linux kurulum ekranı çıkmadı. Bu işlemlerden sonra hangi bios ayarlarını yapmam gerek kurulum ekranını görebilmem ve sorun yaşamamam için? Şimdiden teşekkürler.

Laptop lenovo z585
 
Zaten oraya bakıp yapmaya çalıştım ama olmuyor. 1'den 5'e kadar birşey var 1 numaraya benim usb belleği koyuyorum kaydedip çıkıyorum normal windows başlıyor. Sonra tekrar bıos'a giriyorum eski haline dönmüş oluyor neden kaynaklanıyor acaba?

Yokmu yardım edecek?

Biraz uğraştıktan sonra ubuntuyu kurdum ama şimdide linux ile wifi ye bağlanamıyorum bunun çözümü nedir?

Ve bilgisayarı açarken işletim sistemi seçim şansı vermiyor. Boot Repair yapmaya çalışcam.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarınızın Wireless modelini ve kurduğunuz GRUB sürümünü ayrıca GRUB'ı nereye kurduğunuzu da yazarsanız yardımcı olurum.
 
Yardımcı olursanız gerçekten minnettar olurum. Çünkü gerçekten linuxa ihtiyacım var.
Boot repair yapmaya çalıştım ancak olmadı bilgisayarı açtığımda karşıma bir seçim ekranı çıkıyor ama arasında windowsa dair bir seçim yok. Direk ubuntu açılıyor. Windows silinmedi. Grub sürümü 2.02 beta2-9 yazıyordu sanırım. Wireless modelini ve grubu kurduğum yerı nasıl ogrenebılırım?

EDİT: Wireles modeli: Broadcom BCM4313GN 802.11b/g/n 1x1 Wireless Network Adapter PCI
 
Son düzenleme:
grub customizer diye bir uygulama var. Ubuntu üzerinden onu kurun. kurmak için terminal'i açın ve aşağıdaki kodları sırasıyla girin. (internet gerekli.)

Kod:
sudo add-apt-repository ppa:danielrichter2007/grub-customizer
Kod:
sudo apt-get update
Kod:
sudo apt-get install grub-customizer

Program'ı açtığınızda bilgisayarda yüklü olan sistemleri tarayacaktır ve Windows'u da ekleyecektir. Windows seçeneğini en üst sıraya taşırsanız her açılışta 5 saniye kadar bekleyip Windows'u açacaktır. Tabi ayarlarınızı kaydetmeyi de unutmayın.

Wireless'a gelince. Kartınızı mı tanımıyor, yoksa bir ağa mı bağlanamıyorsunuz?
 
Dediğiniz programı indirdim. Ancak windows a dair hiçbirşey yok.? Bu arada wifi ağım gözüküyor. Şifreyi giriyorum ancak bağlanmıyor. Şuan ethernet ile bağlanıyorum.
5990incii1357345.jpg
 
Hocam, Windows'u silmediğinden emin misin? GrubCustomizer'ın tanımadığı sistem yok gibi MacOSX'i bile tanıyor da boot etmiyor o ayrı.
Bu arada wireless şifrenizde Türkçe karakter var mı? Veya bağlandığınız ağ eduroam* benzeri bir ağ mı ?

Eduroam: üniversitelerin çoğunda bulunan özel bir ağ. Genelde bağlanmak için kullanıcı adı ve şifre haricinde de işlemler yapmak gerekiyor. Sertifika tanıtmak, ayrıca program kullanmak vesaire.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Son düzenleyen: Moderatör:
Chainloader yöntemi var. Grub Customizer ile ekle deyip Chainloader'ı seçip oradan Windows Boot Manager'a bağlamanız gerekiyor bu durumda. Mantığı da ismi gibi zincir. Sizi Windows Boot Manager'a yönlendirir. Normalde otomatik tanıması gerekiyor ama nedense sizde tanımamış.

Linux'a giriş yaptığımda bendeki GRUB'ın içindeki Chainloader kodlarını yazacağım, sorununuzu çözer diye umuyorum.

EasyBCD'yi ben pek önermiyorum. Daha doğrusu boot işlemlerini Windows üzerinden yapmayı sevmiyorum. :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı