Linux üzerinden BitLocker nasıl kapatılır?

kıvanç0

Hectopat
Daha fazla  
Windows'un son güncellemesinden sonra SSD'lerin bozulma durumundan dolayı direkt olarak Ubuntu kurdum fakat diğer disklerim bana sorulmadan şifrelenmiş. Kurtarma anahtarlarım var ama bulduğum çözümlerin tamamı geçici olarak diske erişme üzerine ve restart atılması durumunda gidiyor. Diskin direkt şifresini bulabileceğim bir yol ya da diskin şifrelemesini kaldırabileceğim bir yol var mı _kurtarma anahtarları şifre olarak sayılmıyor.

Bitlocker'i Windows üzerinden kapatabilirsiniz.
Windows açılmıyorsa diski söküp tercihen Windows Pro yüklü olan bir PC ye takmanız halinde bitlocker anahtarınız var ise kolaylıkla kalkar. Bitlocker ayarlarına girmeniz ve kapatmanız yeterli.

Linux üzerinde kaldırılabileceğini sanmıyorum.

Bilgisayarın iyiyse VirtualBox ile Windows kurup BitLocker kapatabilirsin.

Sabit diskin markası phison değilse çok da bir şey olacağını sanmam.

Teşekkürler sorunu kısmı olarak yaşamamdan dolayı Ubuntu kurma kararı aldım 2 kere M.2 SSD hata verdi kapandı 2 restart sonrası kendine geldi ek olarak bu sorun Windows 10 da var mı ona göre sanal makine üzerinden kaldırma işlemi yapayım yanıt için teşekkürler.

VirtualBox değil virt-Manager kullansın. Linux'ta en iyi çalışan sanal makine uygulaması. Nasıl yapabileceğinin videosu da burada.
Teşekkür ederim.

VirtualBox değil virt-Manager kullansın. Linux'ta en iyi çalışan sanal makine uygulaması. Nasıl yapabileceğinin videosu da burada.

Haklısın ama bence VirtualBox daha kullanıcı dostu. ISO'yu seçeceksin 20GB depolama 2 GB RAM... Performansa gerek yok hatta sürücülerin kurulumuna bile. Sadece BitLocker kapayıp çıkacak o kadar he eğer daha sonra başka şeyler için kullanıcaksa senin dediğin doğru. Ama VirtualBox için birçok video var ve olmasa bile hızlıca öğreebilirsin. Bir BitLocker için bu kadar uğraşa gerek yok bence.

Teşekkürler sorunu kısmı olarak yaşamamdan dolayı Ubuntu kurma kararı aldım 2 kere M.2 SSD hata verdi kapandı 2 restart sonrası kendine geldi ek olarak bu sorun Windows 10 da var mı ona göre sanal makine üzerinden kaldırma işlemi yapayım yanıt için teşekkürler.

Sanal makineye Windows 10 Build 1809 veya tiny10 kur orijinal 21H2 kurma. Sorun yaşamazsın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Haklısın ama bence VirtualBox daha kullanıcı dostu. ISO'yu seçeceksin 20GB depolama 2 GB RAM... Performansa gerek yok hatta sürücülerin kurulumuna bile. Sadece BitLocker kapayıp çıkacak o kadar he eğer daha sonra başka şeyler için kullanıcaksa senin dediğin doğru. Ama VirtualBox için birçok video var ve olmasa bile hızlıca öğreebilirsin. Bir BitLocker için bu kadar uğraşa gerek yok bence.

Sanal makineye Windows 10 Build 1809 veya tiny10 kur orijinal 21H2 kurma. Sorun yaşamazsın.

Yükleme işlemine başladım tekrardan teşekkürler.

Bilgisayarın iyiyse VirtualBox ile Windows kurup BitLocker kapatabilirsin.

Sabit diskin markası Phison değilse çok da bir şey olacağını sanmam.
Sanal makineyi anca kurabildim fakat disk olarak eklemeye çalıştığımda tekrardan şifre istiyor.

1755804200842.png

1755804229463.png

kurtarma anahtarını girdiğimde bu hatayı alıyorum

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı