Linux veya başka bir işletim sistemi kurulmuyor

abays

Decapat
Daha fazla  
Selam. Nasılsınız? Umarım iyisinizdir.

Benim düşük özellikli laptopumun (markanın adı thomson) içinde Windows 10 yüklü ve ben de Linux'a geçmek istedim. Beğenmesem de retro Arch emulator kafasında bir işletim sistemi yükleyecektim. Her neyse, flash belleğe attım. ISO'yu girdim BIOS'a USB ile boot etme seçeneği patt yok. Aradım aradım yok.
Beni bu Windows belasindan kurtarın.

Lütfen bilgisayarın tam adını ve BIOS modelini, mümkünse fotoğrafını atabilir misin?

Lütfen BIOS'un tam resmini atar mısınız? Sizi yönlendirmeye çalışacağım.

Bende thomson 360 X var. Daha yeni elime geçti ve Windows 11 güncellemesini kabul ediyordu. Korktum ama yine de güncelledim. Bilgisayar aşırı ağır çalışıyordu, ben de zaten bilgisayarda Android kullanmak istiyordum buna hevesim vardı bu yüzden bliss OS'i kurabildim. Şöyle ki BIOS'ta boot seçeneğine geldiğinizde size öncelikli olarak bilgisayarın boot edileceği alanı değiştirmenize izin veriyor. Eğer ISO yazdırılmış bir USB belleğiniz varsa ve bu bilgisayara takılı haldeyken BIOS'a giriş yaparsanız BIOS bunu fark ediyor ve önceliği bu belleğe alabiliyorsunuz. Ben öyle yaptım ve ardından kaydet çık yaptığımda karşıma bliss OS kurulum ekranı geldi. Sistemi kurdum ve şu anda bilgisayarda hem Windows hem de bliss OS çalışır durumda. Bu yazıyı da bliss OS'i kurduktan hemen sonra yazıyorum daha 5dk olmadı. Sistemler arası geçiş yapmak için yine BIOS'a girmeniz lazım. Şöyle bir varsayım yapalım ve Windows'ta olduğunuzu düşünelim. Diğer sisteme geçmek için BIOS'u açıp önceliği açmak istediğiniz sisteme değiştirmeniz yeterli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…