Sesli güldümYaygınlık yok, uygulama desteği yok. Kullanımı pratik değil, standart yok, geriye uyumluluk yok.
Winedan haberi olabilir mi sence? Adam bilgisi olmadan sallamış geçmiş.Sesli güldüm
uygulama desteği konusunda
senin wine diye bir program olduğundan haberin yok sanırım
Geriye uyumluluk var
Kullanımı alışsan kolay
mesela kullandığın distronun tabanını öğren paket yöneticisini öğren böyle 2 hafta falan kullanırsın
Forumda bug var sanırım windows 7 kullanmama rağmen 10 olarak gözüküyorum
Geriye uyumluluk yoksa benim Windows 95 döneminden kalma yazıcım nasıl Windows'tan daha iyi çalışıyor?Yaygınlık yok, uygulama desteği yok. Kullanımı pratik değil, standart yok, geriye uyumluluk yok.
Arkadaşlar oyun, iş, kodlama vb her şeyde; akıcılık, oyunda FPS açısında hangisi daha iyi?
Linux.
+
+
+
Linux.
-
-
-
Windows.
+
+
+
Windows.
-
-
-
Bu şekilde yazarsanız daha iyi olur.
Geriye uyumluluk yoksa benim Windows 95 döneminden kalma yazıcım nasıl Windows'tan daha iyi çalışıyor?
Yaygınlık artık var. Reddit ve forumlar Linux kullanıcılarıyla kaynıyor. Kaynaksız kamadım.
Uygulama desteği kısmen ama bir coderı rahatsız edecek eksiklik yok çünkü bütün jetbrains ürünleri var burada. Uıpath falan ya da net platformlu bir şey kullanıyorsan değişken ama diğer şeylerde bir sorun yaşamazsın.
Pratiklik kişisel mevzu, şahsen ben GNOME fanı bir insan olarak gündelikte hiç terminal kullanmıyorum.
Bir not getireyim, Wine diyen arkadaşlar maalesef katılmıyorum, hala Windows native gibi çalıştıramıyor çoğu şeyi, maalesef.
Bunu söylemek için mi kaydoldun, hiç kullanmamışsın belli.Windows en iyisidir. Linux çöp sistem. Bilgisayar programcısıyım.
Bunu söylemek için mi kaydoldun, hiç kullanmamışsın belli.
Hangi uygulamaların olduğunu söylersen yardımcı olabiliriz, üstelik biraz foruma dahi baktıysan eğer windows uygulamalarını çalıştırmanın yolları da bulunuyor.Linux'u deneyeyim dedim pişman oldum. Çok yabancı geliyor. Çoğu program Linux'ta yok. Windows kraldır
2000 yılından kalma hangi Linux yazılımına bu kadar ihtiyaç duydunuz bilmiyorum fakat şu anda cobe::blocks tek başına düzgün çalışmıyor, özel gereksinimli bir programsa saygı duyarım fakat 2000 yılından sonra da çıkıp düzgün çalışmayan yazılımları mecburen güncellemem gerekti şahsi bilgisayarımda (dual boot kullanıyorum), örnek olarak Photoshop CS2-CS4, CoD Bad Company(hangisiydi unuttum ya bir ya iki), Format Factory.Senin söylediğin olay başka. Eski Linux yazılımlarını yeni distrolarda çalıştırmak imkansıza yakın.
Sen eski donanımım yeni Linux'de çalışıyor diyorsun. Sürücüsünü eklemişlerse çalışır.
2000 yılında Windows'un eski sürümlerine yazılmış bir programı, bugün Windows 10'da muhtemelen sadece çift tıklamayla çalıştırabilirim.
Sen 2000 yılından kalma bir Linux yazılımını son sürüm Ubuntu'da çalıştır bana ekran görüntüsü gönder. Bakalım nasıl olacak?