Linux, Windows'un yerini alabilir mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

932113

Zeptopat
Selamlar, Evrim Ağacı TeknoBilim kanalının bu videosunu izledim ve çok beğendim. Siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar, Evrim Ağacı TeknoBilim kanalının bu videosunu izledim ve çok beğendim. Siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz?

Bence alamaz çünkü Linux'a karşı bir ön yargı var insanlar Linux'un kullanmasının zor ve Linux'u sadece yazılımcıların kullandığı bir işletim siatemi olarak görüyor.

Microsoft'un Windows 11 baskısı ve sistemimin kaldırmaması nedeniyle Linux'a hiç bilmeyen ve daha önce kullanmamış biri olarak Mint kurarak geçtim. Genel tüm fikirlerimi blog yazımda anlatacağım ancak kısaca şu an alması zor, uygulama desteği nedeniyle. İleriki süreçte belli mi olur belki herkes Linux kullanır.

Bana kalırsa Windows'un tek avantajı oyun , tak çalıştır ve Adobe gibi Windows'u sadece destekleyen uygulamaların desteği konusunda başarılı olması.
Aslında Linux her türlü bir tık önde oluyor diyebiliriz.

-Açık Kaynak ve Ücretsiz
-Hafif ve Hızlı olması
-Her türlü kişiselleştirmeye açık olması
-Güvenlik ve Gizliliğin ön planda tutulması.
-Telemetrinin çok az dağıtımda olması veya hiç olmaması.

Hiç olacağını sanmıyorum.

Windowsun köklü bir tarihi var bankamatikler bilgisayarlar ve nerdeyse her cihazda windowsun bir eli var ve yüksek ihtimal geçmeyi düşünseler bile uğraşacaklarını sanmıyorum.

Windows'un artısı uyum ve oyun. Ki oyun konusu da halledebiliyorsun.

Linux dağıtımlarında genel olarak terminal kullanmayı bilmen gerekli. Bu bakımdan da Windows daha rahattır. Ancak Windows da eskisi kadar kapalı değil artık kendini Linux'a yakınlaştırmaya başladı.

Er yada geç Windows da NT çekirdeğini terk edecek, o zamana kadar olan Windows'lar hep modifiyeli çıkacaktır.

Windowsun yerini alamaz. Günümüzde çoğu insan windowsa format atmayı bile bilmiyorken linuxa geçmesini beklemek mantıksız olur. Her zaman düşük bir pazar payıyla kalacak.

İmkanı yok çoğu kişi format atmayı bile bilmiyor, ancak her laptopta Linux gömülü gelse bir ihtimal olabilir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı