Linux Yerleşik SD Kart Yuvasından Boot Etmek

ACAgeuse

Kilopat
Daha fazla  
Bu başlığı yardım almak ve nasıl yapılacağını öğrendiğimde bir rehber olarak düzenlemek için açıyorum.

Başlıkta da görmüş olduğunuz gibi yerleşik bir şekilde özellikle notebooklarda bulunan SDHC kart yuvasından işletim sistemini başlatmam gerekiyor. SDHC üzerine kurmuş olduğum Elementary OS'u veya herhangi bir linux dağıtımını başlatamadım.

Kullandığım notebookta şu an HDD veya SSD bulunmuyor. An itibariyle kullandığım işletim sistemi ise USB stick üzerinden başlattığım Elementary OS denemesi. Bu şekilde iken SDHC'yi görüyor, sistemi içine kuruyorum fakat SDHC'den boot edemiyorum.

Konu ile ilgili bu iki bağlantıyı buldum fakat dilim yetmediği için anlayamadım:
Bağlantı 1
Bağlantı 2

Konu hakkında edinebildiğim her türlü bilgi faydalı olacaktır. Teşekkür ederim.

BIOS ayarlarına girdiğinde görebildiğin halde mi boot etmiyor yoksa BIOS ayarlarında göremiyor musun ? Bilgisayarının markası nedir ? SD kart üzerinde bulunan initramfs imajının modifiye etmen gerekebilir öncelikle. Linkteki yazıya bakabilirsin. Yine İngizce ama aşamalara bölüp net bir şekilde anlatmış.

Booting Acer Aspire One from SD Card – barryhubbard.com

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı