Çözüldü Linux Zorin OS'ta 2. ekran kullanılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

b1te

Hectopat
Selamlar, 3 gündür Linux Zorin OS kullanıyorum, laptopuma kurdum, Windows kullanırken laptopa 2 ekran daha bağlıydı ama Zorin OS'e geçtiğimden beri diğer iki ekranımı kullanamıyorum :(. Bağlantısını yapıyorum ama monitör siyah olarak kalıyor, arayüzde bağlı gözüküyor. Yeni olduğum için sadece NVIDIA grafik driverlarını kurmayı başardım, işlemcim AMD. Bilmiyorum gerçi fark ediyor mu ama. Yardımcı olabilir misiniz? Duruma göre resim de ekleyebilirim.

Çözüm
Bağlı olan ekranlar. HDMI gözükmemekte.

Sürücüde sorun yok görünüyor. Sürücüde sorun varsa onu düzeltelim belki çözülür diyecektim ama öyle değilmiş görüldüğü üzere. 2. monitör konusunda deneyimsiz olduğum için başka fikrim yok.

Anladım :( teşekkür ederim.

Anlık olarak çözmüş bulunmaktayım, Type-C çalışıyor HDMI büyük ihtimal dönüştürücü olduğu için çalışmıyor ama önemi yok.
Çözümü giriş ekranında sağ alt tarafta bulunan çarka basıp Zorin OS desktop olan değil diğerini seçmekmiş. Yardımcı olan olmayan herkese teşekkür ederim.
Kurulumu internet açık yaptım.
Sürücüde sorun yok görünüyor. Sürücüde sorun varsa onu düzeltelim belki çözülür diyecektim ama öyle değilmiş görüldüğü üzere. 2. monitör konusunda deneyimsiz olduğum için başka fikrim yok.

Bağlı olan ekranlar. HDMI gözükmemekte.

Anladım :( teşekkür ederim.

Anlık olarak çözmüş bulunmaktayım, Type-C çalışıyor HDMI büyük ihtimal dönüştürücü olduğu için çalışmıyor ama önemi yok.
Çözümü giriş ekranında sağ alt tarafta bulunan çarka basıp Zorin OS desktop olan değil diğerini seçmekmiş. Yardımcı olan olmayan herkese teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü - 2024-12-01 15-40-03.png
    Ekran Görüntüsü - 2024-12-01 15-40-03.png
    276,5 KB · Görüntüleme: 32
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Evet dediğiniz gibi sorun Wayland, şu an X11 kullanıyor bir sıkıntı sorun oluşturur mu sizce?

Ya da Wayland'i güncelleyebilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet dediğiniz gibi sorun Wayland, şu an X11 kullanıyor bir sıkıntı sorun oluşturur mu sizce?

Ya da Wayland'i güncelleyebilir miyim?
NVIDIA kullanıcısı olduğun için X11 en iyisi. Wayland'i güncellemen işe yaramaz çünkü sorun Wayland veya Linux değil. Sorun tamamen NVIDIA.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı