Linux'a geçilir mi?

• Konuyu başlatan scnt25
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 7
  • Görüntüleme 223

scnt25

Hectopat
Merhaba,

Bir soru sormak istiyorum. Bugüne kadar hep Windows kullandım fakat son zamanlarda kesilen destek ve Windows'un gizlilik sorunları ve Windows 11 gibi bir sistem çıkarmalarıyla çoğu nedenden dolayı soğudum. Ayrıca server tarzı işlerle uğraşmayı seviyorum ve oyun da oynuyorum. Sistemim öyle aman aman bir sistem değil daha doğrusu ofis dizüstü bilgisayarı.

Performansı iyi olan ve kullanabileceğim bir Linux arıyorum ama çok seçenek var. CachyOS denedim defalarca silip yükledim kullanamadığımdan dolayı ama performansı çok iyi diyorlardı çoğu kişi.

Ne önerirsiniz benim için? Mint olmazsa sevinirim.

Fedora denedin mi? Fena tercih değil.

Arch'da GNOME kullanıyordum, bilgisayarı sadece LoL oynamaya açtığım için Windows'a geri geçtim. Oynadığın oyunları oynatıyorsa neden olmasın, öğrenmek zor değil fakat hemen olan bir şey olmadığı için zaman istiyor, okumak araştırmak bana iyi gelmişti, farklı şeyler denemek bilgisayarındaki her şeyin elinin altında olması da ayrı bir rahatlık. Pop!_OS'a bir göz at bence.

Oynadigin oyunlar duzgun calisiyorsa elbette gecilir; hatta daha iyi bile olur.

Ancak yeni oyunlari oynayamama ihtimalin var ya da Windows kadar rahat calistiramama ihtimalin.

Begendigin DE hangisiyse onu sunan random bir distro secebilirsin.

Merhaba,

Bir soru sormak istiyorum. Bugüne kadar hep Windows kullandım fakat son zamanlarda kesilen destek ve Windows'un gizlilik sorunları ve Windows 11 gibi bir sistem çıkarmalarıyla çoğu nedenden dolayı soğudum. Ayrıca server tarzı işlerle uğraşmayı seviyorum ve oyun da oynuyorum. Sistemim öyle aman aman bir sistem değil daha doğrusu ofis dizüstü bilgisayarı.

Performansı iyi olan ve kullanabileceğim bir Linux arıyorum ama çok seçenek var. CachyOS denedim defalarca silip yükledim kullanamadığımdan dolayı ama performansı çok iyi diyorlardı çoğu kişi.

Ne önerirsiniz benim için? Mint olmazsa sevinirim.

Linux'a uğraşabilecekseniz geçin. Yıllarca kullandım kendimde ciddi söylüyorum kim ne derse desin uğraştıran bir şey. Hani arada bir tarayıcı açsanız ve arada bir güncelleme yapıp ufak tefek uygulama kursanız bile bir bela gelip sizi bulabiliyor.

Linux için araştırmayı, çözmeyi, terminalden güncelleme yapmak bile hoşunuza gitmesi gerekki zevk alasınıız. Bende öyleydim ve hala öyleyim fakat bir zaman sonra insan artık bazı şeylerle uğraşmak istemiyor.

Hani Linux uzun süre kullanmadıysanız kesinlikle bilgisayarınızdan yer ayırıp Dual boot olarak kurun.
Zamanla gözlemlersiniz zaten. İyice öğrenince distroda değiştirirsiniz belki de direk windowsuda silersiniz. Belli olmuyor.

Oynadigin oyunlar duzgun calisiyorsa elbette gecilir; hatta daha iyi bile olur.

Ancak yeni oyunlari oynayamama ihtimalin var ya da Windows kadar rahat calistiramama ihtimalin.

Begendigin DE hangisiyse onu sunan random bir distro secebilirsin.
Yeni cikanlar oyunlari oynamiyorum. Genelde Half-Life, Minecraft, Lethal Company tarzı oyunlar oynuyorum.

Linux'a uğraşabilecekseniz geçin. Yıllarca kullandım kendimde ciddi söylüyorum kim ne derse desin uğraştıran bir şey. Hani arada bir tarayıcı açsanız ve arada bir güncelleme yapıp ufak tefek uygulama kursanız bile bir bela gelip sizi bulabiliyor.

Linux için araştırmayı, çözmeyi, terminalden güncelleme yapmak bile hoşunuza gitmesi gerekki zevk alasınıız. Bende öyleydim ve hala öyleyim fakat bir zaman sonra insan artık bazı şeylerle uğraşmak istemiyor.

Hani Linux uzun süre kullanmadıysanız kesinlikle bilgisayarınızdan yer ayırıp Dual boot olarak kurun.
Zamanla gözlemlersiniz zaten. İyice öğrenince distroda değiştirirsiniz belki de direk windowsuda silersiniz. Belli olmuyor.
Ilgim var acikcasi. Server isleri ile de ugrasiyorum ufaktan.

Oyun oynuyorum yazmışsınız fakat Linux'un oyun desteği epey kısıtlı. Günlük kullanım için pek bir fark oluşmaz, donanıma bağlı performans da artabilir.
Oyundan kastım basit oyunlar. Üstte belirttiğim tarz. Yeni oyunlar değil.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı