Linux'a geçilir mi?

• Konuyu başlatan LiXR
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 11
  • Görüntüleme 138

LiXR

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ekran Kartı = RX9060XT 16GB (Gigabyte)
İşlemci = Ryzen 5 7500F
Ram = Micron 5600MHz CL46 16GB DDR5
Anakart = Gigabyte A620m s2h
Meslek
Yazılım Mühendisliği, Oyun Geliştiricisi
Bugün bir video izlerken Pardus'u gördüm işte. İnceliyordu; ben de kurdum sanal makineyi açacağım birazdan. Linux'a geçmek mantıklı mı sizce? Yani benim için asıl sorun LoL diyebilirim.

Bugün bir video izlerken Pardus'u gördüm işte. İnceliyordu; ben de kurdum sanal makineyi açacağım birazdan. Linux'a geçmek mantıklı mı sizce? Yani benim için asıl sorun LoL diyebilirim.
Dual Boot ile geçebilirsin, ancak ben pardus önermem Linux Mint gibi son kullanıcıyı hedefleyen dağıtımlar daha mantıklı.

Önerebileceğim Dağıtımlar:

Zorin OS

Linux Mint

Alışılması çok kolay bunlar.

Dual Boot içinde muhtemelen bugünki Yusuf İpek videosunu gördünüz, eski videolarında Dual Boot'un nasıl yapıldığını anlatıyordu. 50-60 GB bir alana kurmanızı tavsiye ederim.

Linux Vanguard desteklemiyor. Yani oynayamazsın. VM'ye Single GPU passthrough yapabilirsin bir tek o da çok uzun ve teknik.
Linux Vanguard'ı desteklemiyor değil Riot Linux'a bilerek destek vermiyor, ayrıca Riot oyunlarını VM'den açamazsınız.

LoL çok önemliyse istediğiniz dağıtımla Windows'u dualboot yaparak kullanacaksınız.

Dual boot ile geçebilirsin, ancak ben Pardus önermem Linux Mint gibi son kullanıcıyı hedefleyen dağıtımlar daha mantıklı.

Önerebileceğim dağıtımlar:

Zorin OS.

Linux Mint.

Alışılması çok kolay bunlar.

Dual boot içinde muhtemelen bugünkü Yusuf ipek videosunu gördünüz, eski videolarında Dual Boot'un nasıl yapıldığını anlatıyordu. 50-60 GB bir alana kurmanızı tavsiye ederim.

Önerin için sağ ol Pardus'u daha çok merak ettiğim için kurdum sonradan Ubuntu deneyeceğim.

Linux Vanguard'ı desteklemiyor değil Riot Linux'a bilerek destek vermiyor, ayrıca Riot oyunlarını Vm'den açamazsınız.

VirtualBox'tan oyun açabileceğimi sanmıyorum :)

VirtualBox'tan oyun açabileceğimi sanmıyorum. :)
Açabilseniz bile Vanguard izin vermeycektir dediğim gibi. Ana bilgisayarınıza ve Windows'a kurmak zorundasınız.

Mantıklı olan şey dual boot kullanmak ve mümkünse varsa farklı fiziksel disklere kurmak...
BIOS şifremi unutmuş olmasam çoktan kuracağım...
Üşengeçlikten BIOS şifresi ile de uğraşamıyorum...

@LiXR
Linux'u sevdiğim için deneyiminizde sorun yaşamanızı istemiyorum..

Eğer ayrı disklere kurmanız mümkünse..

Linux kurulumuna başlamadan önce Windows yüklü diski çıkartın.
Yani iki ayrı dikste iki ayrı işletim sistemi olacak ve her birinin hem EFI si hem bootleoderi farklı disklerde yer almış olacak..
Peki açılışta işletim istemini nasıl seçeceğiz?
F12 boot menü..( Bazı bilgisayarlarda farklı olabilir.)
Yani pc açılırken F12 ye basarsanız hangi diskle başlatatacağınızı seçebilirsiniz.

Ayrı disklere yukarıda tarif ettiğim şekilde kurmazsanız bootloader ve EFI ortak olur..
Bu durumda Linux Grub ( boot loader) de sorun çıkarsa Windows'a da giremezsiniz.)
Geçmişte sıkça yaşadığım bir sorun olduğu için bu çözüm ideal..

Bu şekilde yapamasanız da standart yöntemi deneyin.. yani aynı diske kurabilirsiniz.. Yukarıdaki tavsiye ek tedbir..

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

• LiXR

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı