Linux'a geçilirse oyunlar gider mi?

Kurisu Makise

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 2600, Msi GTX 1050 ti Gaming X 4g oc
Asus prime a320m-k
Meslek
Öğrenci
Windows'tan çok sıkıldım ve endeavour OS'e geçmeye karar verdim. Benim iki tane diskim var birinde Windows kurulu, öbür diskime de endeavour OS kuracağım(oyunlarım da o diskte) eğer yüklersem oyunları oynamaya devam edebilir miyim? (wine/bottles'dan veya Heroic'den oynayacağım)

Görünüşe göre oyunları Linux'tan oynamayı düşünüyorsunuz. Windows olan disk NTFS olduğu için Linux'ta o diskteki oyunları oynamaya çalışırken performans sorunları yaşarsınız. Elbette oynanabilir ancak performanslı olmaz ve önerilmez. Oyunları Linux'ta oynayacaksanız o zaman Linux kurulu olan Ext4 diske oyunları indiriniz.

Windows'tan çok sıkıldım ve endeavour OS'e geçmeye karar verdim. Benim iki tane diskim var birinde Windows kurulu, öbür diskime de endeavour OS kuracağım(oyunlarım da o diskte) eğer yüklersem oyunları oynamaya devam edebilir miyim? (wine/bottles'dan veya Heroic'den oynayacağım)

Wine'den oynar isen performansın sorun çıkarabilir hatta FPS çok düşer ama bazı oyunları Steam proton ile oynayabilirsin eğer Linux'u ilk kez kullanacak iseniz Linux Mint kurun derim.

Hocam oyunlarınız korsansa çok önermem ben sadece Half-Life korsan kurarken delirtti beni. Steam'de falansa sorun yok. Tekrar indirebilirsiniz.

Görünüşe göre oyunları Linux'tan oynamayı düşünüyorsunuz. Windows olan disk NTFS olduğu için Linux'ta o diskteki oyunları oynamaya çalışırken performans sorunları yaşarsınız. Elbette oynanabilir ancak performanslı olmaz ve önerilmez. Oyunları Linux'ta oynayacaksanız o zaman Linux kurulu olan Ext4 diske oyunları indiriniz.
Teşekkürler hocam.

Her şey silinip OS yüklencek yanlış degilsem.

Hayır diski sıkıştırıp yükleğeceğim.

Hocam oyunlarınız korsansa çok önermem ben sadece Half-Life korsan kurarken delirtti beni. Steam'de falansa sorun yok. Tekrar indirebilirsiniz.

Maalesef bazı oyunlarım korsan o yüzden heroic Games düşünüyorum.

Half-Life zaten native destekli oyun. Sen gelip Linux'ta native destekli oyunun Windows versiyonunu çalıştırmaya çalışırsan tabii ki sorun yaşarsın. Yanlış yönlendirme yapmayınız. Ayrıca nereden indirileceğini söyleyemesem de Linux için de korsan siteleri bulunuyor. Korsan oyun oynamak çok daha güvenilir Linux tarafında.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı