Linux'a geçince ne yapılmalı?

Bir çok oyunu oynayabilirsin hala ama genelde ben sistem özelleştirmesi ile bazen de yazılım ile uğraşıyorum amatör olarak sana kalmış ne yapmak istediğin.
Ben de yeni başlayacağım yazılıma. Python ile.
Yazılımdan başka ne yapabilirim?
Aklıma bir şey gelmiyor.
Bir şeyler öğrenmek istiyorum. Ama ne öğreneceğimi bilmiyorum.

Bir yapboz düşün. O yapbozun parçaları çıkardığın ve geri taktığın zaman, neyin nereye geleceğini daha iyi biliyorsun. Kernel panic ile karşılaşabilirsin, dosya sistemi yüklenmeyebilir. Birçok varyant var.

Kareteye yeni başlayan öğrenci: "Ne zaman kiremit kıracağız?"
Kısaca özet :
Oyun oynamak içimden gelmiyor.
Bir şey yapmak içimden gelmiyor.
Bana bir amaç belirleyin. Bir şeyi öğrenmeyi öğretin.

Hocam sanal makineye kurduysanız bence direk olarak Tor Browser kurup oradaki şeylere bakabilirsin (salak saçma insanlar orada bu şu var yazmasın)- ya da katoolin kullanarak hacking Tools'larını yükleyebilirsin kullanmayı ögrenebilirsin.

Sanal makineye Gentoo kurun. Arch kurun. Ama script ile değil. Madem öğrenmek istiyorsunuz.
Ne işe yarayacak?

Sonra
QEMU/KVM yükleyip aktifleştirin. Sanal makineler için ilaç Linux'da. QEMU/KVM sayesinde UEFI/BIOS destekli sanal makinelerim var.
Türkçesi?
GNU/Linux felsefesini, özgür yazılım, açık kaynak kavramlarını araştırabilirsiniz.
Araştırdım. Teorik olarak tamam da pratikte bir şey kazanmadım.

Kısaca özet :
Oyun oynamak içimden gelmiyor.
Bir şey yapmak içimden gelmiyor.
Bana bir amaç belirleyin. Bir şeyi öğrenmeyi öğretin.

Şuralardan başlayabilirsin. Acemiler İçin İlk Durak

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Hocam siz buralarda gezer miydiniz ya Özlemişiz

Evet; şişkin ve sohbet konularına fazla girmiyorum.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…