Linux'a geçince ne yapılmalı?

Root kullanıcısına geçip, rm -rf / komutunu yaz, gerçekten eğlenceli. 😟
Hocam beni aksiyona mı sokacaksınız? Neye sokuyorsunuz? :)
aksiyon.png

Hocam, sanal makinede deneyin demedim mi? 😛
Tamam ben bugün kurayım şu orjinal Arch'ı.

Ha bi de güvenlik ve gizlilik konularına merakım var. İyi hatırlattınız. Linux kapsamında bu kavramların genişliği, anlamları nedir? Neler içerirler? Ne öğrenmeliyim? Nerden öğrenmeliyim?
Kaynaklar ücretsiz olursa sevinirim.

Linux kapsamında bu kavramların genişliği, anlamları nedir? Neler içerirler? Ne öğrenmeliyim? Nereden öğrenmeliyim?
Kaynaklar ücretsiz olursa sevinirim.

Kaynak değil de kendi bilgilerim ile anlatmak istiyorum, zaten arama motorlarına yazarsanız da binlerce kaynak çıkar.

Linux'un pazar payı %3,17 olarak gösteriliyor, yani Linux dağıtımlarını kullananlar dünya üzerinde oldukça az. Linux'u kullanan çok kişi olmadığı içinde virüs geliştiricileri bunları Windows üzerinde geliştiriyor. Yani Linux bu yüzden daha güvenli bir sistem haline geliyor, belki de ileride Windows gibi çok kullanılmaya başlandığı zaman güvenli olmaz, kim bilir.

Gizlilik konusunda da aslında olay sizde bitiyor. Sırf gizlilik odaklı olan birkaç dağıtımda var, bunlardan birisi Tails, Tor ağına bağlandığı için bu da sizi bir bakıma gizli yapıyor.

@runit Sanal makine konusunda sıkıntı yaşıyorum. Linux'a SSD de 70 GB alan verebildim sadece.
SSD sadece 240'lık.
Şey diyorum. Tekrardan kuracağım işletim sistemini ama bu sefer HDD'ye kuracağım. Geniş geniş alan vereceğim.
Windows SSD'de Linux HDD kurulsa Grub ikisini de tanır mı Dual Boot yapabilir miyim? Nasıl yapabilirim öğretir misiniz? Diskleri nasıl bölümlendirmem lazım?

@runit sanal makine konusunda sıkıntı yaşıyorum. Linux'a SSD de 70 GB alan verebildim sadece.

Sanal makineye gerçek bir alan vermek zorunda değilsin ki, sanal bir alan ver, geç.

Windows SSD'de Linux HDD kurulsa grub ikisini de tanır mı Dual Boot yapabilir miyim? Nasıl yapabilirim öğretir misiniz? Diskleri nasıl bölümlendirmem lazım?

Evet, öyle yaparsanız grub iki sistemi de algılar, sorun yaşamazsınız. Kurulum öncesinde bir şey yapmana gerek yok.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı