Linux'a geçince ne yapılmalı?

Bence kendine 1 ay süre ver. O süre zarfında az çok GNU/Linux hakkında bir bilgi edin, forumlarda takıl. Yeni şeyler dene, ne olduğu fark etmez. Bir yerden başladıktan sonra devamı geliyor. 1 ay sonra herhangi bir DIY dağıtıma geçip istemediğin kadar sorun ve istemediğin kadar çözümle karşılaşacaksın. Ondan sonra ne yapmak istediğin sana kalmış. Aslında bu benim yöntemimdi, illahaki brinin yöntemini uygulamak zorunda değilsin. İstersen Udemy'de kursalar alabilir ya da internette ücretsiz olarak sunulan içeriklere de bakabilirsin. Ben yüzleşerek öğrenme taraftarıyım, kimisi video izleyerek daha iyi öğrenir kimisi de sadece metin okuyarak bir şeyler öğrenir. Ek olarak şu konu işinize yarayabilir diye düşünüyorum.

Hapse girmeyek sonra!
Bir de orada ne var ki bakayım?

Türkçesi nedir efendim?

Çogu şey hocam mesela HID'den wiki (bunun hakkında konuşmak yasak değildi değil mi?) vikipedia yı düşünün hıh aslında o hiçbir şey bunun yanında katoolinse lunix dağıtımlarına hacking Tools'ları kurmaya yarar mesela arkadaşınıza özel bir ton parola oluşturabilirsiniz.

Kernel upgrade değil de downgrade yapmak istedim LTS sürümüne.
3 4 kere Grub gitti.
Grub gittiğinde 3 saat tam 3 saat gece gece Grub kurmayı denedim olmadı. Kuruldu yazısını gördüm kurulmadı.

Kernele dokunmayacağım.
Ama soru yağmuru geliyor hazırlan.
Kernele dokunduğum zaman Grub harici bir şey bozulursa ne olacak? Nasıl bir ekran, nasıl hatalar ile karşılaşma olasılığım var? Nasıl çözme yöntemleri uygulanıyor?
Bozmaktan kasıt ne?
Bozunca ne oluyor? Bozunca nasıl bir şeyi öğreniyorsunuz?

Manjaro.

Windows'ta oyun oynuyordum. Burada da oynuyorum ama fazla değil. Bir el CS:GO attım yeterli dedim kendime. Ben günde 6 saat oynayan ben bir anda bir şeyler öğrenmek istedim. Ama neyi öğrenmem gerektiğini bilmiyorum ki? Bir şeyler öğrenmem lazım!

Türkçe mealini rica etsem...

QEMU/KVM bir sanallaştırma motoru hocam. VirtualBox'u düşünün. Temeli bunlardan geçiyor diyebiliriz. QEMU/KVM motoru, size sanal makineniz üzerinde daha fazla özelleştirme imkanı sunuyor. OVMF denen bir paket ile UEFI destekli bir BIOS sürümüne sahip olabiliyorsunuz. BIOS bildiğiniz BIOS. Kulağa garip geliyor sanal makinede.
Ben çoğu terimi bu forumdan öğrendim. Bilmediğim konulara girdim, öğrendim çıktım.

Uyarı: Ciddiyet içermez
Bilgisayarı bozup düzeltmek istiyorsan CCleaner yükle temizlik yap bozarsın.Ama düzeltebilir misin orası meçhul.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı