Çözüldü Linux'a uygulama yazma ve Linux'u özelleştirme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

533388

Hectopat
Makaleler
2
Soru 1: Linux'a hangi programlama dili ile uygulama yazabilirim ve bu uygulamayı nasıl yayınlayabilirim?
Soru 2: Linux'u nasıl istediğim gibi özelleştirebilirim bazı yerlerde C kullanarak yapılabileceğinden bahsedilmişti.

Çözüm
1- Tum diller ile. Yayinlamak dagitimlarin isi.
2- Genel olarak programlari ozellestiriyorsunuz. Masaustu ortamlari bile birer program, sistemle butunlesik bir sey degil. Bunun disinda cekirdekte bazi ozellestirmeler yapabiliyorsunuz ama isiniz olunca ogrenirsiniz zaten ileri seviye seyler.
1- Tum diller ile. Yayinlamak dagitimlarin isi.
2- Genel olarak programlari ozellestiriyorsunuz. Masaustu ortamlari bile birer program, sistemle butunlesik bir sey degil. Bunun disinda cekirdekte bazi ozellestirmeler yapabiliyorsunuz ama isiniz olunca ogrenirsiniz zaten ileri seviye seyler.

Çözüm
@429723 ya hocam mesela bir tane çizim uygulaması yaptık onu nasıl Ubuntu'nun mağazasında yayinlayacagim.

@429723 hocam yazdiklariniz için teşekkür ederim bir de ileride kernel geliştirmek istiyorum bunun için üniversitede özel bir bölüm var mı yoksa bilgisayar muh vs mi?

@429723 ya hocam mesela bir tane çizim uygulaması yaptık onu nasıl Ubuntu'nun mağazasında yayinlayacagim.
https://snapcraft.io/snap-store Ubuntu'nun kullandigi magaza bu kabul edilmesi gerekiliyor tabi. Anlattigim mevzu su Linux'ta tekel bir magaza yok bircok farkli paketleme sistemi ve magaza var isteyen istedigini kullaniyor. Ben sadece Arch depolarini kullaniyorum ya da kendim derliyorum mesela bunun disinda bir magaza kullanmiyorum.

@429723 hocam yazdiklariniz için teşekkür ederim bir de ileride kernel geliştirmek istiyorum bunun için üniversitede özel bir bölüm var mı yoksa bilgisayar muh vs mi?
Bilgisayar muhendisligi.

@429723 cok sağ olun hocam daha yaşım küçük 14 yaşındayım şu an web geliştirme yapğıyordum ancak işletim sistemleri ilgimi çekmeye başladı baktım Linux'un çekirdeği de C ile yazılmış onun kadar olamsa da neden bende yap mıyim dedim bir de işletim sistemleri için elektrik-elektronik bilgisi gerekiyor mu?

@429723 cok sağ olun hocam daha yaşım küçük 14 yaşındayım şu an web geliştirme yapğıyordum ancak işletim sistemleri ilgimi çekmeye başladı baktım Linux'un çekirdeği de C ile yazılmış onun kadar olamsa da neden bende yap mıyim dedim bir de işletim sistemleri için elektrik-elektronik bilgisi gerekiyor mu?
Gerekmez heralde. Linux'u kurcalamaya bak sen bunlar sonraki isler. Hangi alana yonelecegini de takma sadece deneme yanilmalarla kendini gelistirmeye bak. Ben oyun programlamaya basladigimda senden de kucuktum sonra web gelistirmeye yoneldim su anda da siber guvenlikle ilgileniyorum. Hicbirisi bosa gitmis olmuyor gunun sonunda sende kaliyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı