Rehber Linux'a yeni geçecekler için kullanıcı dostu dağıtımlar

Her ne kadar bana çok hantal gelse de alışma süreci için Ubuntu da düşünülebilir. 1-2 hafta deneyimleyip farklı bir dağıtım tercih edilebilir ben öyle yapmıştım.
Ben openSuse, Fedora ve Mint denedim Ubuntu sonrası. Neden bilmiyorum ama hep geri dondum Ubuntu'ya eninde sonunda. En iyisi oldugunu iddia etmiyorum ama bana guven veriyor.

Ubuntu kullanmak yerine Linux Mint çok daha iyi bir tercih olacaktır. Bu konuda bana güvenebilirsiniz.

2 hafta Kubuntu kullanıp 6 ay kadar Mint'e geçtim bende. Mint gayet güzel bir dağıtım çok beğendim ancak bazen ufak tefek pürüzler yaşıyordum belki bana öyle denk geldi ama buglarla karşılaştığım oldu. En basitinden saati otomatik değil manuel ayarladığımda Firefox kullanamıyordum gibisinden. Şu an Arch kullanıyorum herhangi bir problemim yok ama dediğiniz de olabilir gayet de herkese öneririm Mint'i.

Ben openSuse, Fedora ve Mint denedim Ubuntu sonrası. Neden bilmiyorum ama hep geri dondum Ubuntu'ya eninde sonunda. En iyisi oldugunu iddia etmiyorum ama bana guven veriyor.
opensuse daha önce hiç kullanmadım ve nasıl bir dağıtımdır gerçekten bilmiyorum. ama daha geçenlerde acaba ubuntuda bu tarz sorunlar aşıldı mı acaba diyerekten tekrar kurulum yaptım ama takılmalar ve snap paket yöneticisinin sıkıntıları beni tekrardan fedoraya geri döndürdü

Ben OpenSUSE, Fedora ve Mint denedim Ubuntu sonrası. Neden bilmiyorum ama hep geri dondum Ubuntu'ya eninde sonunda. En iyisi oldugunu iddia etmiyorum ama bana guven veriyor.

Ben sadece ilk 2 hafta kullandım ve sorun yaşamadım o yüzden memnun etti ama ben biraz hantal hissettim. Ama sorun yaşayan biri için çözüm bulmak çok basit olabiliyor.

openSuse gerçekten cok ilginç bir dağıtım. Arch gibi devamli guncelleme alıyor fakat arch'dan daha stabil deniyor. Bir deneyin derim.

Reddit'te gormustum atayim dedim

kendinize göre olabilir doğru diyosunuz

Linux Mint için desteklediği oyun ve uygulamaları nasıl öğrenebilirim?
linux mintin desteklediği oyun diye bir şey yoktur. her linux dağıtımında oyun oynayabilirsiniz. steam proton adı verilen bir uyumluluk aracı ile windows destekli oyunları linuxa uyarlıyor ve bu sayede akıcı bir deneyimle oyunlar oynanabiliyor. Crackli oyunları desteklediğim için bunu açıklamıyorum fakat söylemeden de geçmek istemiyorum; bottles adlı bir program var. bu program sayesinde wine uyumluluk aracı yardımıyla crackli oyunlarınızın kurulumlarını yaparak bottles üzerinden bu oyunları çalıştırabilirsiniz.

Son düzenleme:
Arch Linux kullanıcı dostu değildir.
Asıl çoğunlukla GUI Arayüz üzerinden işlem yapılan bir dağıtım Başlangıç dostu olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…