Snap için değil ama Flatpak tarafından bakınca uygulamaların Home'a kurulması aslında daha iyi.
Yani bağımlılık sorunlarının da öte yandan önüne geçeceği için sorun yaşamak daha zor olur aslında?
Hayir, bence degil.
libraryX_ver1.so diyelim ki bu library e bagimliligi olan 10 program var sistemde.
Bir sebepten bunun guncellenmesi gerekiyorsa ( guvenlik ,performans, stabilite vs ), buna bagli olan uygulamalarin dependency tree'sini
apt yonettigi icin yalnizca kucuk bir update ile 10 programi da guncellemis olacak ve onlar artik
libraryX_ver2.so yu kullaniyor olacaklar. Pkg managerin guzelligi burada.
Eger ben bu 10 programi
snap ya da muadili self-contained yukleme yapan hedelerle yuklemis olsaydim; her birinin kendi icinde benim sistemimin stabilitesini etkileyebilecek
libraryX_ver2.so guncellemesi yapmasini bekleyecektim; yani 10 farkli update yapmak zorundayim.
Windows'da bu yuzden her steam programi ilk defa calistiginda gidip sacma sapan C++ distrobutable ya da .NET runtime hede hodo yuklemek durumunda kaliyor; sistem seviyesi bir
pkg manager olmadigi icin dogru duzgun her defasinda uygulamanin kendi sistemsel gereksinimini kendisinin update etmesine muhtac kaliyor sistem.
Elbette benim iddiam aksi yonde de isleyebilir; yani ortak kullanilan lib'deki stabil olmayan durum sistemik olarak herkesi etkileyecek ama snap kullansaydik bu olmayacakti ama linux icin bunun olusmasi zor. Gider Nix linux vs gibi daha snapshot mantigiyla calismaya calisan yapilar kullanir bu kadar hassassa kullanici.