Linux'da basit ve hızlı yedekleme programı önerisi

• Konuyu başlatan Triao
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 6
  • Görüntüleme 1.268

Triao

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam ben Linux'da basit ve hızlı bir program arıyorum grsynci/rsynci çözemedim timeshifte çok yavaş snapper var ama oda btrfs dosya sistemi için bende Linux Mint kullanıyorum bana ne önerirsiniz cevaplarınızı bekliyorum iyi günler dilerim.

Timeshift ve Snapper yedekleme icin degil sistemin snapshot'ini almak ve geri dondurmek icin kullaniliyor.

Rsync dosya aktarimi ve senkronizasyonu icin kullaniliyor.rsync [kaynak] [hedef] seklinde. Hedef bir uzak sunucu da olabilir. Ihtiyaciniza uygun hangi ayarlari kullanmaniz gerektigine dair biraz arastirma yapabilirseniz kullanabileceginiz en guzel arac.

Timeshift ve snapper yedekleme icin degil sistemin Snapshot'ini almak ve geri dondurmek icin kullaniliyor.

Rsync dosya aktarimi ve senkronizasyonu icin kullaniliyor.rsync [kaynak] [hedef] seklinde. Hedef bir uzak sunucu da olabilir. Ihtiyaciniza uygun hangi ayarlari kullanmaniz gerektigine dair biraz arastirma yapabilirseniz kullanabileceginiz en guzel arac.

Ben ikisini karıştırmışım işte ben snapshot alıp istediğimiz zaman geri döndürmek istiyorum. Önerebileceğin program var mı?

Deja Dups Backup programına göz atabilirsiniz. Derdiniz yavaş olması ise muhtemelen buda yavaş olacaktır çünkü bu programda Timeshift gibi dosyaları başka yere kopyalarak yedek almış olacak ve bu durumda yedekleme hızı disk hızınıza ve yedek boyutuna göre uzayacaktır.

Bir daha kuracak halim yok. Kursam kursam Arch kurarım.
Snapshot olayı BTRFS ve birkaç ismini hatırlamadığım dosya sistemlerinde var, ext4 ile snapshot alamazsınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı