Sonra aşağıdaki komutlarla v5.6.4_35685.20191108_COEX20171113-0047 sürüm yerine daha eski olan v5.2.19.1_25633.20171222_COEX20171113-0047 sürümü kurmay deneyin. Bu sürümün de güncel çekirdekler için desteği var.
Dediklerinizi yaptım fakat bu sefer ağa bağlanmıyor, çok beklettim kusura bakmayın iki kere reboot atmak zorunda kaldım HDD olduğu için ve açılışta Network Manager'i başlatırken 5 dakika kadar beklettiği için çok geç yazıyorum.
Aşağıdaki komutun çıktısını gönderir misin? Çıktı biraz uzun olacak.
Kod:
grep ^ -R /etc/NetworkManager/
Aşağıdaki komutlarla sonradan kurduğunuz sürücüyü kaldırın.
Kod:
sudo dkms remove rtl8192eu/1.0 --all
Sonra aşağıdaki komutlarla bir önceki sürücüyü yeniden kurun. Bu PPA deposunda Ubuntu 20.04 için Wicd de varmış, komutu bunun kurulumu için de düzenledim.
Ardından sistemi yeniden başlatın, böylece Wicd sistem çekmesinde görünecektir. Bununla bağlantı kurmayı deneyin. Bunları sorunun Ağ Yöneticisinden kaynaklı olma ihtimalinden dolayı önerdim.
Bir sorun durumunda nm-applet'i etkinleştirmek isterseniz, aşağıdaki komutları kullanırsınız. Ardından oturumu kapatıp açarsınız.
Çok özür dilerim çıkmam gerekti birazdan tüm dediklerinizi uygulayacağım.
Bu arada appletlerden bahsetmişsiniz bende Ubuntu Server kurulu o yüzden masaüstü ortamı yok dolayısıyla applet de yok.
Sanırım çözdüm, WIFI adaptörünü 6 ay önce kullanırken yüksek bir yerde tutuyordum daha iyi çeksin diye bende tekrar oraya koymak istedim ve koydum.
Küçük bir ihtimal, CRDA kaynaklı bir sorun olabilir. Aşağıdaki komutla değiştirmeyi dener misiniz? Bu komut geçicicidir, sistem yeniden başlatınca eski haline döner. Bu şekilde sonucu gözlemle bakalım.
Küçük bir ihtimal, CRDA kaynaklı bir sorun olabilir. Aşağıdaki komutla değiştirmeyi dener misiniz? Bu komut geçicicidir, sistem yeniden başlatınca eski haline döner. Bu şekilde sonucu gözlemle bakalım.
Currently there is no way to change transmit power in the driver with iw or iwconfig tools, as you would with other wireless devices.
The values returned by these tools are purely fictional on this driver. However, you can still manually change the transmit power at compile time by editing the file hal/rl8192e/rtl8192e_phycfg.c and changing the lines below:
Önceki mesajımdaki bağlantıdan dolayı sonraya bıraktım, önce daha kolay olan işlemi denemek daha mantıklıdır. Bir kaç defa CRDA ile ilgili sinyal gücü sorununa denk gelmiştim.
Bu sürücüde TX power ancak kaynak dosyada değişiklik ile değiştirilebiliyormuş. Bağlantıda kaynak dosyanın nasıl değiştirileceği anlatılıyor, int transmit_power_override = 0; satırını int transmit_power_override = 63; olarak değiştirip sürücü yeniden derlenerek eklenecek.