Linux'da hangi oyunlar oynanır?

Notxr

Picopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Sistem 1:
MSI katana 17 B12vfk-403tr laptop
İ7 12650h
RTX 4060m 8gb vram
16gb 8*2 4800 MHz ram
MS 17l5 laptop anakart
1tb micron nvme m.2 ssd
Sistem 2:
Core 2 Duo e8200
8500gt 512mb VRAM
Twinmos 2*2 4gb 667mhz ram
GA-G31M-S2L
Hikvison e100 128gb sata ssd
Merhaba dostlar, sistemimi belirtcem Linux'a mı geçsem onda dedim eski 2. PC'm o. Hem artık Linux gelişti hem de açık kaynak ve eski Windows'lardaki tehlikelrde gider dedim ama bu oyunları da oynayacağım. 3'ünü açılıyor ama PES 13'ü bilemedim 2. porton flaan iyi performans verir mi? FIFA 08, Need for Speed Underground 2, PES 13 ve eski Minecraft oynayabilir miyim? Ha oluyorsa Linux dağıtımı önerin. (eski Minecraft dedğim 1.8.9 gibi)

Sistem:
Core 2 Duo E8200 2.66GHz
4 GB 2*2 667MHz RAM.
8500GT (belli bir süre sonra değiştireceğim)
Ga G31m s2l anakart.(ha içinde SSD var.)

Son düzenleme:
5 cevap gelince birini seçeceğim 2/5 şimdilik. Edit: 3 cevapda geldi.

Son düzenleme:
Lubuntu veya SparkyLinux GO sürümlerine bakabilirsin.

Lubuntu veya sparkylinux GO sürümlerine bakabilirsin.

Hocam gpumda Vulkan yok da sorun eder mi OpenGL var ama 8500GT de bir de hangi arayüzü öneririsin bunlarda biraz webden bilgim var Linux'da ama tecrübem yok biligmide az.

@Notxr Cümle bozukluğu ve noktalama eksikliği nedeniyle ne demek istediğini anlamakta zorlandım. Lütfen bir dahakine daha dikkatli yaz ki sana daha sağlıklı şekilde yardımcı olabilelim.

Bu arada, oynamak istediğin oyunlar Vulkan desteği olmasa da çalışabilir.

@Notxr cümle bozukluğu ve noktalama eksikliği nedeniyle ne demek istediğini anlamakta zorlandım. Lütfen bir dahakine daha dikkatli yaz ki sana daha sağlıklı şekilde yardımcı olabilelim. Bu arada, oynamak istediğin oyunlar Vulkan desteği olmasa da çalışabilir.

Gpumda OpenGL var ama Vulkan yok Linux'da Vulkan çok önemli deniyor o PC de oynadığım oyunlar Vulkan istemiyor OpenGL isityor sorun yapar mı dedim.

@Notxr cümle bozukluğu ve noktalama eksikliği nedeniyle ne demek istediğini anlamakta zorlandım. Lütfen bir dahakine daha dikkatli yaz ki sana daha sağlıklı şekilde yardımcı olabilelim.

Bu arada, oynamak istediğin oyunlar Vulkan desteği olmasa da çalışabilir.

Biliyorum ama Vulkan'sız olamaz diyenler vardı Wine gibi şeylerde.

Gpumda OpenGL var ama Vulkan yok Linux'da Vulkan çok önemli deniyor o PC de oynadığım oyunlar Vulkan istemiyor OpenGL isityor sorun yapar mı dedim.

Şuan senin oynamak istediğin oyunlar Pes 2013, Fifa 08, NFS Underground 2 ve Minecraft değil mi? Bu oyunlardan Vulkan olmasa da çalışırlar. 8500 GT bu oyunlar için yeterli. Ancak yeni nesil ve Vulkan isteyen oyunlar için işin yaş diye bilirim.

Şu an senin oynamak istediğin oyunlar PES 2013, FIFA 08, NFS Underground 2 ve Minecraft değil mi? Bu oyunlardan Vulkan olmasa da çalışırlar. 8500 GT bu oyunlar için yeterli. Ancak yeni nesil oyunlar için işin yaş diyebilirim.

Biliyorum zaten GPU yükselteceğim bir süre sonra zaten orada da NFS U2 olrur Carbon FIFA08 de 11 olur yani hala sorun etmez GPU upgradelesem ne ile açayım bunları Vulkan gerkemden.

Kim diyor böyle şeyleri anlam veremiyorum?

Benim kartımda OpenGL'in bile doğru düzgün desteği yok, yine çalışıyor.

Techolay dede hesabım var da oradakiler 2 forum olsun diye var zatende yok Vulkan'sız sorun olur diyorlardı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı