Oyunların harici ekran kartını kullandığından emin misin?
Önceden FPS kaçtı şimdi kaç?Dahili ekran kartım aktif değil hocam. Çıkış portumda HD7870'nin DVI portuna bağlı.
Önceden FPS kaçtı şimdi kaç?
Valla helal olsun ben i5 10300H RTX 3050 ile 160 FPS alıyorum. Artık Optimus ne kadar baltalıyorsa FPS'yi.HD7870'i aldığımdan bu yana ilk defa adamakıllı Linux kurup oyun oynuyorum hocam. HD7850 varken 720p düşük ayarlarda 300-312 civarı alabiliyordum sanırım. Şu an 720p en düşükde 5-8 FPS arası.
Native oyun olan CS:GO için olan değerler Debian'dan Arch'a geçince düzelmiş gibi duruyor.
Eki Görüntüle 1665174
ProtonDB'de altın olan oyunun 5 FPS vermesi sıkıntısını çözersem en azından akşama arkadaşlarım ile oynayabilirim.
Şimdi sana atacağım rehber doğrultusunda tekrar kurulum yapabilir misiniz? Bizzat hazırladım sorunuz olursa cevaplarım seve seve. Yaptığınız takdirde kasmayacağını garanti edebilirim.
Rehber: Arch Linux Kurulumu ve Oyun Oynamaya Hazırlanış
Herkese Selamlar! İlk rehberde Arch Linux oyun performansını az çok tanıtmıştık ve ufak da olsa yüzeysel olarak nasıl yapabileceğinizden bahsetmiştik. Bu rehber ise kurulumdan itibaren oynanışa hazırlığın kurulumunu anlatacaktır. Detaylı ve en özeli bu olacaktır. Öncekini kendimiz özellikle...www.technopat.net
HD7870'i aldığımdan bu yana ilk defa adamakıllı Linux kurup oyun oynuyorum hocam. HD7850 varken 720p düşük ayarlarda 300-312 civarı alabiliyordum sanırım. Şu an 720p en düşükde 5-8 FPS arası.
Native oyun olan CS:GO için olan değerler Debian'dan Arch'a geçince düzelmiş gibi duruyor.
Eki Görüntüle 1665174
ProtonDB'de altın olan oyunun 5 FPS vermesi sıkıntısını çözersem en azından akşama arkadaşlarım ile oynayabilirim.
AMD olunca maalesef biz pek bilemiyoruz. @EldrithcWraith belki bilgi sahibidir.Sistemi tekrar kurmadan halledebilirsem güzel olur aslında fakat deneyebilirim.
Yararlandığım rehberler.
Rehber: Arch Linux Kurulumu
Merhabalar geçen günkü Elementary OS konusunda geçen konuşmadan sonra VFIO GPU aktarma rehberi yapmasına karar verdim. Fakat bu rehberi Arch Linux'a göre anlatacağım için VFIO rehberini yapmadan önce Arch Linux kurulum rehberini yapmanın daha doğru olacağını düşündüm. Böylelikle Arch Linux...www.technopat.net Buradan zen kernel kurulumu için kodu aldım.Rehber: Arch Linux'ta Oyun Oynamak ve Linux-Windows Karşılaştırması (1041 FPS)
Herkese iyi forumlar! Bugün birçok insanın kutuplaştığı bir konuya somut komutlarla şeffaf bir şekilde yaklaşmak istedik. O Linux vs Windows kavgalarının sonu olacağını öngördüğümüz bir makale hazırladık. Şimdiden herkese iyi forumlar, iyi okumalar! Ortak Hazırlama: @erengore @LittleWarlock_1...www.technopat.net
AMD driver kısmında olan kodu aldım.Rehber: Arch Linux kurulumu
Selam, Uzun bir aradan sonra rehberi yenilemenin zamanı geldi ve bugün bunu yapıyoruz. Önceki hâline göre daha okunur, anlaşılır, görsellerle zenginleştirilmiş bir rehber. Hazırsanız başlayalım! Kurulum UEFI, 64 Bit için geçerlidir. Öncelikle bir tane Arch Linux tabanlı dağıtım seçin. Herhangi...www.technopat.net