Linux'da uygulama kıtlığı olması

Makaleler
13
Yer
Hinohara Nishitama
Oyun ve şarap çanağıyla çalışan programları bir kenara bırakırsak Linux'da program yok. Android'de de bu bir nebze var, ama bir reklam pazarı olduğundan çöp uygulamalarla dolu.

Linux'da çöp uygulama yok, düzgün uygulama da az. Çoğu uygulama sanki bir okul ödeviymiş gibi.

Ee, insanların vakti değerli tabii. Yine de sinir bozucu bir durum.

Oyun ve şarap çanağıyla çalışan programları bir kenara bırakırsak Linux'da program yok. Android'de de bu bir nebze var, ama bir reklam pazarı olduğundan çöp uygulamalarla dolu.

Linux'da çöp uygulama yok, düzgün uygulama da az. Çoğu uygulama sanki bir okul ödeviymiş gibi.

Dual boot kullanmak bu sorunu çözer.

Çoğunlukla insanlar para ile zamanı satın almak ister. Ben şahsen bir uygulamayı kuracağım diye uğraşacağıma ya da popüler uygulamaların alternatifi olan o uygulamaları öğrenmek için onlarca doküman okuyup, kaynak araştıracağıma para verip Windows ve popüler yazılımları kullanırım. Bir de gönüllü projeler ne yazık ki şirketlerin geliştirdikleri kadar kaliteli ve yenilikçi olamıyor.

Şarap çanağı da çözüyor da direkt Linux için yapılmış programlardan bahsediyorum. GIMP kalitesinde bir video düzenleyici yok, 2 haftadır aklıma geldikçe video düzenleyici bakınıyorum. Paket kaldır kur yapmaktan SSD yalama oldu.

Maalesef iste kullanici kitlesi dusuk boyutta oldugu icin buyuk sirketler onemseyip destek vermiyor, acik kaynak uygulamalarda da bir sirketin yapabilecegi sekilde organize olunamiyor. Ancak Valve Linux tarihinde yeni bir sayfa acti yavas yavas bir sekilde olacagini dusunuyorum. Tabii sonuç iyi olur mu orasi bilinmiyor. Popularite yaninda dezavantajlar da getirebilir.

Bu yüzden Linux kullanmıyorum, Windows ve OS X ile hayatımdan memnunum.

Kullanmamak sorunu çözer.

Başkan AppImage'ya da flathub var. Herhalde kendin repoları sildin, yoksa uygulamama olmaması saçma yani.

Yada çok eski bir dağıtım kullanıyorsun belki free bsd.
Son sürüm debian kurulu. Ayrıca flathub da bile çoğu uygulama eksik. Sonuç olarak uğraşmak istemeyen biri için kullanışsız. Ben son kullanıcı için yorum yapıyorum ve son kullanıcı sürüm, repo yada başka şeyler bilmek zorunda değil. Yada bunlarla uğraşmak istemeyebilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı