Linux'da uygulama kıtlığı olması

Ben 10 yıldır Android kullanıyorum, Linux'un uygulamalarıyla kıyaslanamaz bile Android de ki çöpler.
Android de 1000 tane video düzenleyici varsa 2 tanesi sadece kullanmaya değer.

Linux'ta az var ama güzel hepsi. Kdenlive, shotcut DaVinci Resolve.
Profesyonel değilseniz yeter de artar. Zaten DaVinci Resolve'un Linux sürümü var.

Linux'ta ben istediğim uygulamayı buluyorum sorunsuz reklamsız saçmalık olmadan. Windows Store da aynı berbatlıkta. Gidip bedava olan uygulamaları alıp para ile satıyorlar orada da.
Microsoft Store uygulamaları genellikle kötü olduyor ve genellikle uğraştırıyor yüklerken. Zamanında çok ama çok zorluk çektim. Ben bu yüzden bilgisayarımda asla ve asla Windows Metro uygulamaları, Microsoft Store ve buna bağlı hizmetleri bilgisayarımda tutmam. Tam anlamıyla gereksiz.

Şimdi düzelmiş olabilir ama gereksiz görüyorum ve ihtiyacım yok.

Bu da Android uygulamaları gibi yani bir nevi.

Video editör için KDEnlive...
Şu uygulama varya çok başarılı bir uygulama. Allah yapandan razı olsun.

Yanlış hatırlamıyorsam 90 MB kadar bir şey indiriyorsun ama video edit konusunda çok başarılı. Kullanımı çok kolay.

Hep kullandım.

Dostum yazılanı mı okumuyorsun yoksa okuduğunu mu anlamıyorsun bilmiyorum ama göz ardı et olarak işaretledim. İyi akşamlar.
Hocam arkadaş size komutlu ve komutsuz şekilde nasıl yükleyeceğinizi söylemiş ikisi de 30 saniyenizi almayacak şeyler niye böyle yapıyorsunuz?

windows fanboyları tarayıcıya girip www.google.com "arat: chrome indir". siteye tıkla download sekmesine tıkla, indirme linkine tıkla indirmesini bekle ve üzerine çift tıklayıp kurulmasını bekle. en az 45 saniye uğraşana kadar ben, Super+E tuşuna bastığım an terminal açılıyor ve "yay -S chromium" yazıyorum. 15 saniyede açılıyor.

edit: zaman değerli ya hani

Windows fanboyları tarayıcıya girip www.google.com "arat: Chrome indir". Siteye tıkla download sekmesine tıkla, indirme linkine tıkla indirmesini bekle ve üzerine çift tıklayıp kurulmasını bekle. En az 45 saniye uğraşana kadar ben, Super+E tuşuna bastığım an terminal açılıyor ve "yay -s Chromium" yazıyorum. 15 saniyede açılıyor.

Edit: Zaman değerli ya hani

Windows için anlattığın kurulum adımlarının Debian için de aynen çalışması 🤭

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı