Çözüldü Linux'de ekran kartı değişimi nasıl yapılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

jAMACİA

Hectopat
Daha fazla  
NVIDIA ekran kartından AMD ekran kartına geçiş yaptım. Kullandığım dağıtım Linux Mint.

Windows'ta eski ekran kartı sürücüsünü DDU ile siliyorduk. Peki bunu Linux'de nasıl yapabilirim? Yoksa yeniden kurulum mu yapmam gerekiyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Yeni kartı takıyorsun. Ardından Linux Mint sürücü yöneticisinden sürücüleri tarıyorsun, bitti.
Nvidia suruculerini sil ve Kisak yada Oibaf Mesa suruculeri indir.

Zorla kaldirmak istersen. Stacer indir. Paket kismina gel Nvidia yaz. Cikan sonuclari isaretle ve kaldir.

Nvidia suruculerini sil ve Kisak yada Oibaf Mesa suruculeri indir.

Zorla kaldirmak istersen. Stacer indir. Paket kismina gel Nvidia yaz. Cikan sonuclari isaretle ve kaldir.
Nvidia'nın sürücülerini sildikten sonra yerine otomatik Noveau sürücüsü mü geçiyor?
Sürücüleri sildikten sonra bilgisayarı kapatıp yeni kartı takabilir miyim?
Yukarıda dediklerin AMD sürücüleri mi?

Çıktısı bu şekildeyse hiçbir şey yapmana gerek yok.

Kod:
lspci -v | grep "amd"

Eki Görüntüle 1888513
Yok daha kartı takmadım.

Mesa suruculeri. AMD GPU icin. Guzel is goruyor.

Cok onemli bilgilerin yoksa yeni Linux kur. Olmadi home klasorunu yedekle yeniden Linux kur.

Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni kartı takıyorsun. Ardından Linux Mint sürücü yöneticisinden sürücüleri tarıyorsun, bitti.

Çözüm
Yeni kartı takıyorsun. Ardından Linux Mint sürücü yöneticisinden sürücüleri tarıyorsun bitti.
Nvidia'nın sürücüleri ile çakışma yapmaz mı? Öyleyse hemen deniyorum.

Şu an takılı değil ve sonuç alamadım. Yeni kartı takmak sıkıntı olmazsa deneyeyim hemen?

NVIDIA'nın sürücüleri ile çakışma yapmaz mı? Öyleyse hemen deniyorum.

O sürücüleri siler zaten. Silmezse de bir çakışma yapmayacağından bahsetmiş birçok kişi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…