Çözüldü Linux'de ekran kartı değişimi nasıl yapılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

jAMACİA

Hectopat
Daha fazla  
NVIDIA ekran kartından AMD ekran kartına geçiş yaptım. Kullandığım dağıtım Linux Mint.

Windows'ta eski ekran kartı sürücüsünü DDU ile siliyorduk. Peki bunu Linux'de nasıl yapabilirim? Yoksa yeniden kurulum mu yapmam gerekiyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Yeni kartı takıyorsun. Ardından Linux Mint sürücü yöneticisinden sürücüleri tarıyorsun, bitti.
NVIDIA'nın sürücüleri ile çakışma yapmaz mı? Öyleyse hemen deniyorum.

Eki Görüntüle 1888528
Şu an takılı değil ve sonuç alamadım. Yeni kartı takmak sıkıntı olmazsa deneyeyim hemen?

En kötü ihtimalle grafik arayüzü gelmez, tty açılır. Onu da aşağıdaki kodları girerek halledersin. NVIDIA sürücülerini aşağıdaki nvidia-driver-name yerine Linux Mint sürücü yöneticisinde hangi sürücü seçiliyse onu yazarak kaldırabilirsin.

Bash:
sudo apt remove nvidia-driver-name

sudo apt-get purge nvidia-driver-name

sudo apt-get install meta-utils

Sürücü yöneticisini kontrol ettim. Herhangi bir indirme gerekmedi. "Nvidia Ayarları" hala duruyor. Ama sanırım durması daha iyi olur. Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Çıktısı bu şekildeyse hiçbir şey yapmana gerek yok.

Kod:
lspci -v | grep "amd"

Eki Görüntüle 1888513
Hocam bunun Nvidia'daki gibi ayarları yok mudur?

Son düzenleme:

lspci -v | grep "nvidia"

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…