Çözüldü Linux'ta adı moz_sources olan tablonun SQLite dosyası nasıl bulunur?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Old Major

Kilopat
Makaleler
3
Daha fazla  
Bende bir klasör var ve klasörde bir ton SQLite dosyası var. Orada "moz_sources" adlı tablo olan SQLite dosyası veya dosyalarını bulmam gerek. Firefox klasörü değil. Nasıl bulurum? Linux kullanıyorum.

Çözüm

Hatayı veren dosyaları SQLite Browser ile açmaya çalıştığınızda açılıyor mu?
Bash:
# *.sqlite uzantısı
# /path/to/folder kısmı dosyaların bulunduğu dizin olacak
for db in /path/to/folder/*.sqlite; do
    if sqlite3 "$db" ".tables" | grep -qw "moz_sources"; then
        echo "$db"
    fi
done

# *.db uzantısı
# /path/to/folder kısmı dosyaların bulunduğu dizin olacak
for db in /path/to/folder/*.db; do
    if sqlite3 "$db" ".tables" | grep -qw "moz_sources"; then
        echo "$db"
    fi
done

Hocam sağ olun yardımınız için. Niye sürekli Error: database disk image is malformed hatası veriyor? Ben bunları photorec diye bir araç ile aldım çünkü yapay zeka yanlış komut verip tarayıcı profilimi sildi ve ben saf gibi fark etmedim. Photorec tam olarak kurtaramamayıp bozuk kurtarabiliyor pek çok dosyayı ama ben tüm bu kurtardığım SQLite dosyalarının olduğu klasörün içine baktım. Dosyaların önemli bir kısmı gayet iyi açılıyordu. Bir de bu hatadan 100 kere mi ne çıktı komutta. Ama benim klasörde yüzden çok çok fazla dosya var.

Hatayı veren dosyaları SQLite Browser ile açmaya çalıştığınızda açılıyor mu?

Çözüm
Hatayı veren dosyaları SQLite browser ile açmaya çalıştığınızda açılıyor mu?

Komut hatayı veren dosyaların adını söylemiyor. Ancak SQLite Browser ile baktığımda bazılarının içinde tablo olmaması dışında sorun yok. Tablo olmaması derken her SQLite dosyasında olan varsayılan şekilde gelen tablolar var sadece.

Biraz attığınız scriptin içinde oynadım ve sorunu anladım. Bozuk olmayan dosyalarda hiçbir mesaj göstermiyor. Bozuk olan dosyalarda önceki gönderdiğim mesajı gösteriyor. Sadece hata mesajları göründüğü için bozuk olmayan dosyaları algılamıyor diye yanıltıyor. Aslında içinde "moz_sources" adlı tablo olan SQLite dosyası yokmuş. Tekrar sağ olun.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…