Linux'ta bakıma gerek var mı?

Ben de ileride GNU/Linux kullanmayı düşünüyorum. Bir rehber yapacak mısın? Yani baya detaylı bir rehber. Ekran kartı sürücüsünden tut dosyaların terminalden nasıl açılacağına kadar.
Bahsettiğiniz işler basit. Bunlar sorulduğunda mesaj olarak bile yazıyorum zaten. Daha detay işler var GNU/Linux'ta. Ben kendim öğrenirsem rehberini yaparım öyle söyleyeyim.

Burada bunların rehberini yapacak daha bilgili insanlar var.

Terminalden dosyaların nasıl açılacağına dair bir konuya aşırı detaylı bir mesaj yazmıştım. Mesajın doğrudan linki aşağıda.

BleachBit programını biliyorum zaten Windows'tada kullanıyorum.

Ama stabilite olarak aynı şeyi söyleyemeyeceğim -143mv undervoltlu makinamda ntfs stabil çalışırken ext4 ile malesef sık sık data corruption problemi yaşıyorum.

Hocam bir şey söyleyeceğim GNU/Linux'ta disk birleştirme gerekmiyorsa peki ilerdeki zamanlarda işletim sistemlerinde disk temizleme de disk birleştirme gibi gerektirmeyebilir mi?
Disk temizleme farklı bir olay. İşletim sistemlerinin geçici olarak kullandığı sonra arkada bıraktığı dosyalardan bahsediyorsunuz sanırım. Eğer işletim sistemi bunları her oluşturduktan sonra kendisi silerse veya belirli aralıklarla otomatik silerse dediğin şey mümkün. Gerek duyulmadığı için böyle bir özellik eklenmemiştir diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…