Linux'ta daha yüksek FPS alır mıyız?

Hangi Linux işletim sistemini kullanacağına bağlı. Genel olarak Linux oyun için önerilmez, illa Linux istiyorum diyorsan aşağıya oyun oynanabilecek Linux dağıtımlarının listelendiği bir site bırakıyorum.


@356463 seni düşündüren nedir?
Hadi sıralama olsun diyelim de sıralama cidden berbat. Linux bu. Hepsi aynı kernel sayılır. Oyun için iyisi kötüsü olmaz ki. Saçma bir liste olmuş.
Linux'ta Xbox Game Pass bulunmamakta.
Oynar.
Vay be. Ben Xbox Game Pass sayesinde Minecraft oynuyorum Linux'ta oynayabilir miyim acaba?
Normal Java istiyorsanız Minecraft Launcher'i indirin ve Microsoft girişi yapın.
 
Hadi sıralama olsun diyelim de sıralama cidden berbat. Linux bu. Hepsi aynı Kernel sayılır. Oyun için iyisi kötüsü olmaz ki. Saçma bir liste olmuş.
Listedeki çoğu dağıtım kendini "Gaming" amaçlı nitelendiriyor, "Hepsi aynı Kernel sayılır" demişsin, zaten Kernel'deki ufak bir değişim bile performansı gözle görülür şekilde artırabilir.
 
Listedeki çoğu dağıtım kendini "Gaming" amaçlı nitelendiriyor, "hepsi aynı kernel sayılır" demişsin, zaten Kernel'deki ufak bir değişim bile performansı gözle görülür şekilde artırabilir.

Buraya "hayatımın aşkı" @Linuxginar davet ediyorum. En doğru cevabı verecektir.
 
Linux distrolarında oyun oynamış biri olarak söyleyeyim, iyi bir bilgisayarın varsa gizlilik amaçlı geç ancak asla akıcılık Windows kadar olmuyor. Örneğin CS GO native bir oyun, custom kerneller acolar mesalar derken açıyorsun FPS 150 200 arası, Windows'ta 100. Mis gibi değil mi? Ama değil. O 100 FPS'te kasma yokken 150 FPS belirgin şekilde akmıyor.

Native olmayan oyunlar daha tutarlı niyeyse. Mesa driver, aco, fsync, arch tabanlı tkg kerneller ile Rocket League iyiydi lakin onda da bağlanırken vs nadiren bağlantı problemleri oluyordu. %5 FPS için yükleme ekranında 2 kat beklemek ya da bağlantı sorunu çekmeye değmez. O %5 FPS farkını da zaten Radeon Software ile görüntü kalitesinde kayıp olmadan düzeltebilirsin.

Daha çok FPS için distro pek tercih etmiyorum yani. Değer olarak yüksek alsan da zevki bozabilir, çok üst düzey kartın varsa geçebilirsin.

Not: Radeon Software, mozaik döşeme ayarı Linux tarafında varsa paket adını (tercihen arch reposu) söylerseniz iyi olur. Test edebilirim. Sorunun mozaik döşeme yüzünden olduğunu düşünüyorum.
 
Performans tamamen degisir. Bazi oyunlarda oyunun kullandigi Grafik API'si isletim sistemine gore degisebiliyor. Ornek olarak CS:GO Windows'ta DirectX kullanirken GNU/Linux'ta DirectX olmadigi icin OpenGL kullaniyor ve bu da performans farki yaratan bir sey.

Native GNU/Linux destegi olan oyunlarda Windows'a esit ya da daha yuksek FPS alirsiniz. Native GNU/Linux destegi olmayan oyunlarda Wine ya da Steam Proton kullaniliyor, bu durumda bile bazen FPS daha fazla olabiliyor. Bu tur benchmark yapan bir yabanci bir kanal var, kontrol etmenizi oneririm.

 
Performans tamamen degisir. Bazi oyunlarda oyunun kullandigi grafik API'si isletim sistemine gore degisebiliyor. Ornek olarak CS:GO Windows'ta DirectX kullanirken GNU/Linux'ta DirectX olmadigi için OpenGL kullaniyor ve bu da performans farki yaratan bir sey.

Native GNU/Linux destegi olan oyunlarda Windows'a esit ya da daha yuksek FPS alirsiniz. Native GNU/Linux destegi olmayan oyunlarda Wine'ya da Steam proton kullaniliyor, bu durumda bile bazen FPS daha fazla olabiliyor. Bu tur benchmark yapan bir yabanci bir kanal var, kontrol etmenizi oneririm.


OpenGL'de ne güzel 800FPS alıyor. Niye kötü ki?
 

Geri
Yukarı