Linux'ta Driver'lar Windows'taki gibi kurulabilseydi güzel olmaz mıydı?

Windows 10 sürücüleri zaten yüklüyor ben mi yanlış biliyorum? 7 8 yok 10 da var.

Bilgisayara en Uygun driverları yüklüyor, anternatif Drive'lar yüklemiyor NVIDIA ekran kartı zaten Linux'ta uğraştırıyor.
Yüklemiyor hocam. Wifi sürücüsü kurup update yapsam bile hiçbir sürücümü yüklemiyor. Kendim elle kurmak zorunda kalıyorum.

Linux'ta ise ilk açtığım an wifi dahil her şey çalışıyor.

Windows için üretilmiş cihazın Windows'ta touchpadi elle sürücü kurmadan çalışmıyor ama Linux'ta anında çalışıyor. "Windows için üretilmiş."

Bence gereksiz genelleme yapuyorsunuz.
Linux kanadında eski Win Wi-Fi'ler zor kurulur binbir takla atarsın. Hele ki Linux'a yeni başladıysan o süreç çok sancılı. Hem Linux bilmiyorsun hem sorun çözmek zorundasın bulduğun kaynaklarda hep diğer distrodan örnek vermiş çıkar uğraş babam uğraş...

Win kanadında aynı markanın iki farklı jenerasyon ekran kartını sisteme kurmak işkencedir driver çakışması olur birinin driverini tercih edip, diğer kartı yarı verimde kullanmak zorunda kalırsın. Linux'ta tek driver her jenerasyonda daha kolay çalışır. "ama genelde".
Bazen lünuxda da iş karışır.

Windows 10 sürücüleri zaten yüklüyor ben mi yanlış biliyorum? 7 8 yok 10 da var.

Wi-Fi sürücüsü yok hangi internet ile indircek. Onu geçtim ben sözde indirdi kurdu sandığım Bluetooth sürücüsünü kurmadığı için sürekli kulaklığımda sıkıntı yaşıyorum bir haltıda kurduğu yok kuruyorsa bile doğru kurduğuna bin şahit lazım.

Bilgisayara en uygun driverları yüklüyor.

Yüklemiyor kendi deneyimim ve ayrıca birkaç satır yukarıda yazdım.

NVIDIA ekran kartı zaten Linux'ta uğraştırıyor.

Uğraştırmıyor argümanlarım:
OpenSUSE tumbleweed kullanıyorum ve yast adlı araç ile uğraşmadan yüklüyorum kendi buluyor ben onaylıyorum yüklüyor.
Ayrıca Ubuntu da kullandım kısa bir süre onda da ek sürücüler altında kapalı kaynak kodlu sürücüleri seçebiliyorsun.
Farklı dağıtımlar(garip garip) kullanan kendine uğraş ve fantezi arıyordur.

Wi-Fi sürücüsü yok hangi internet ile indircek. Onu geçtim ben sözde indirdi kurdu sandığım Bluetooth sürücüsünü kurmadığı için sürekli kulaklığımda sıkıntı yaşıyorum bir haltıda kurduğu yok kuruyorsa bile doğru kurduğuna bin şahit lazım.

Windows 10'da Wi-Fi sürücüleri yüklü geliyor. Bluetooth sürücüleride aynı şekilde.
Belki çoğu pcde aynısı olmayabilir ,bende öyle bir problem yaşamadım. Sadece Windows 8 kurarken böyle bir sorun yaşadım.

Windows 10'da Wi-Fi sürücüleri yüklü geliyor. Bluetooth sürücüleride aynı şekilde.
Belki çoğu PC'de aynısı olmayabilir, bende öyle bir problem yaşamadım. Sadece Windows 8 kurarken böyle bir sorun yaşadım.

O zaman benim sürücülerim Windows 12'de yüklü gelmeye başlayacak ne dememi istiyorsun. O da yarım yamalak çalışır gider yine elle kurarım Bluetooth sürücüsü örneğindeki gibi.

O zaman benim sürücülerim Windows 12'de yüklü gelmeye başlayacak ne dememi istiyorsun. O da yarım yamalak çalışır gider yine elle kurarım Bluetooth sürücüsü örneğindeki gibi.

Hocam ben Linux kullanıcısım Ekran kartım yarım yamalak çalışıyor. Bluetooth o kadar hayati bir değeri yok benim için.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı