Linux'ta laptop parlaklığı değiştirilemiyor

Samet Karakuş

Hectopat
Yer
Arnavutköy
Daha fazla  
Ustam çok teşekkürler. Son bir ihtiyacım kaldı. Parlaklığı değiştiremiyorum. O konuda bilginiz var mı?

Ustam çok teşekkürler. Son bir ihtiyacım kaldı. Parlaklığı değiştiremiyorum. O konuda bilginiz var mı?

Acer Nitro 5 i7 12700H 3050 Ti.
Hocam öncelikle en basit yöntem olarak sürücü yönetici uygulamasından farklı bir sürücü kurmayı deneyin.

Olmazsa BIOS üzerinden ekran kartları arasında geçiş yaparak deneyin.

Yine sonuca ulaşamazsanız /etc/default/grub dosyasını nano editörü ile açın ve "GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash"" satırına gelip splash yazısının yanına boşluk bırakıp pcie_aspm=force acpi_backlight=nativeyazın ve dosyayı kaydedin. Yani bahsettiğim satır en son hâliyle GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash pcie_aspm=force acpi_backlight=native"şeklinde görünmeli.
Bu yöntemin ardından sudo update-grubkomutunu girin. Çıktı sonlandığı zaman (En fazla 5 saniye sürecektir.) sistemi yeniden başlatın.

Klavyeden FN tuşu ve parlaklığı açma tuşu var diye biliyorum F tuşlarında onları yapın bende oluyor.
Hocam bunu sorduğuna göre muhtemelen işe yaramıyor. Mesela ben Arch Linux'ta rahatlıkla yapabiliyorum ama Linux Mint ekran kartımın anlık gücüne göre parlaklığı otomatik ayarlıyor ve kısayol ile parlaklık belirlememe izin vermiyor. Dahili ekran kartına geçince parlaklık düşüyor, harici geçince yükseliyor. Sistem dosyaları arasında maksimum parlaklığın ayarlanabileceği dosya var ancak root olsanız bile Linux Mint o dosyaya dokunmanıza izin vermiyor. Ubuntu izin veriyor yani bu da Linux Mint'le alakalı bir durum. Ha arkadaştaki sorun sebebi aynı mıdır bilemem bu nedenle birden fazla çözüm önerisi verdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…