Tamamdır.Bu şekilde açılmaz, çünkü Pardus'un kullandığı Debian 10 tabanındaki Xorg sürümü Prime render offload desteklemiyor. Bu komut Debian 11 tabanında kullanılabilir.
@e.n.e.s , aşağıdaki komutların çıktılarını paylaş.
Kod:inxi -SGxx dpkg -l | egrep 'nvidia|bumblebee|bbsw' dkms status
Display: x11 server: X.Org 1.20.4 driver: modesetting,nouveau,nvidia
Hiç yeniden başlatmadım başlatayım hemen.Öncelike nouveau sürücünü karalisteye alman gerekir. Aslında Nvidia sürücüsü bu işi kendisi yapıyor. Bu iki sürücü etkin görünüyor, aslında olmaması gereken bir durum, ya da sen Nvidia sürücüsünü elle etkinleştirmiş olabilirsin. Nvidia sürücüsünü kurduktan sonra sistemi yeniden başlattın mı?
01:00.0 ,  Intel BUSID değeri 00:02.0 . Bağlantıda belirtilen kısımları bunları baz alarak düzenleyeceksin.Hocam mesajınızı görmediydim yeniden başlattım açıldı ama network-manager başlatılamadı bu seferde. Şu Wi-Fi konusunda ki attığınız komut yüzünden olabilir mi?Dur başlatma hemen, çünkü siyah ekran kalabilirsin. Biraz bekle bir bağlantı paylaşayım.
Şu bağlantıdaki gibi xorg.conf dosyası oluştur, sistem doğrudan Nvidia GPU'yu kullanacak. NVIDIA Optimus - Debian Wiki
Senin çıktına göre; Nvidia BUSID değeri01:00.0, Intel BUSID değeri00:02.0. Bağlantıda belirtilen kısımları bunları baz alarak düzenleyeceksin.
Bunlarla uğraşamam diyorsan, Linux Mint gibi Ubuntu tabanlı bir dağıtım kur ya da Debian 11 gibi Xorg'un daha güncel bir sürümü ile gelen herhangi bir dağıtım kurabilirsin.
Şu Wi-Fi konusunda ki attığınız komut yüzünden olabilir mi?
inxi -Gxx
	[CODE title="Kod"]Olacağını sanmıyorum, diğer konuya dönebilirsin bununla ilgili.
Aşağıdaki komutun çıktısını paylaş bakalım.
Kod:inxi -Gxx
sudo gio open /etc/modprobe.d/nouveau-blacklist.conf
	blacklist nouveau
blacklist lbm-nouveau
options nouveau modeset=0
alias nouveau off
alias lbm-nouveau off
	sudo gio open /etc/X11/xorg.conf
	Section "ServerLayout"
    Identifier "layout"
    Screen 0 "nvidia"
    Inactive "intel"
EndSection
Section "Device"
    Identifier "nvidia"
    Driver "nvidia"
    BusID "PCI:1:0:0"
EndSection
Section "Screen"
    Identifier "nvidia"
    Device "nvidia"
    Option "AllowEmptyInitialConfiguration"
EndSection
Section "Device"
    Identifier "intel"
    Driver "modesetting"
    BusID "PCI:0:2:0"
    #Option "AccelMethod" "none"
EndSection
Section "Screen"
    Identifier "intel"
    Device "intel"
EndSection
	gio open ~/.xsessionrcxrandr --setprovideroutputsource modesetting NVIDIA-0
xrandr --auto
xrandr --dpi 96
	chmod +x ~/.xsessionrc
sudo apt install  x11-xserver-utils
sudo update-initramfs -u
	Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.