Linux'ta oyun oynamak

@Linuxginar Dishonored falan oynuyor vallahi keyfi yerinde :D
Fallout attık adama çalışmadı ya. ;-;
Fallout disk sorunundan çalışmadı, Windows'ta bile yapamayan gördüm YT'de. 20 küsür oyunda 1 tane de çalışmasın yani. Oyun oynanabilir vaziyette Linux tabii Valve oyunları dışında online oyunlar oynanmıyor Anti-cheat'ten dolayı.
 
Niye konusuyorsunuz o zaman bilmeden? Proton ile desteklenmeyen bazı oyunlar açılabiliyor ve çoğu uygulamalanın desteği var.
Bilmeden konusmuyorum, daha once kullandim. Proton ile desteklenmeyen uygulamalar aciliyor ama cogu uygulamanin destegi var kismi yanlis. Cogu uygulamanin destegi yok.

Proton da Gold & Plat sınıfında olan oyunlarin cogu guzel calisiyor ama daha tonla da calismayan oyun var. Native destek artmadigi surece oyunculuk hala cok geride.
 
Fallout disk sorunundan çalışmadı, Windows'ta bile yapamayan gördüm Yt'de. 20 küsur oyunda 1 tane de çalışmasın yani. Oyun oynanabilir vaziyette Linux tabii Valve oyunları dışında Online oyunlar oynanmıyor anti-cheat'ten dolayı.

Baksana Protondb'den Cyberpunk hangi madalyaymış :D
 
Bilmeden konusmuyorum, daha once kullandim. Proton ile desteklenmeyen uygulamalar aciliyor ama cogu uygulamanin destegi var kısmı yanlış. Cogu uygulamanin destegi yok.

Proton da Gold & plat sınıfında olan oyunlarin cogu guzel calisiyor ama daha tonla da calismayan oyun var. Native destek artmadigi surece oyunculuk hala cok geride.

Çoğu kullandığım uygulamanın desteği var ayrıca ben Linux kullandığım zamanlar proton ile Steam hesabımdaki oyunları oynayabiliyordum.
 
Baksana Protondb'den Cyberpunk hangi madalyaymış :D
Screenshot_2021-12-06_22-10-24.png


Altın. Belki çalışıyordur.
 
Sadece Photoshop uygulamasının desteği olmasına gerek yok GIMP üzerinden Photoshop yapılabilir ve LightShot'a gerek yok ekran görüntüsü almak için.
Bunlar farz-ı misal ornekler, daha ben bunu binbir cesit siralayabilirim. Linux'ta her zaman alternatiflere yonelmek zorundasin. Anlatmak istedigim bu. Neyse daha fazla konu disina cikmaya gerek yok.
 

Geri
Yukarı