Linux'ta tam sistem yedekleme nasıl yapılır?

0xA

Femtopat
Daha fazla  
Linux'ta henüz yeniyim, sistemi sık sık bozan birisiyim. Yedekleme işini bir türlü anlayamadım. Temel sistem klasörleri harici klasörleri arşivleyip geri yüklediğimde uyumluluk sorunları karşıma çıkıyor. Root dizinini ise bütünüyle arşivleyip geri açmayı başaramadım. Arşivdeki /root ve /sys gibi önemli klasörlerini kurtarma modunda dahi bütünüyle değiştiremedim. (işletim sistemi çalışırken root kullanıcısı ile de denedim olmadı) zaten başarsam dahi eski UUID ile yeni UUID arasındaki farktan dolayı sistemin açılmayacağını düşünüyorum. Yedekleme işini siz nasıl yapıyorsunuz? Gönderebileceğiniz İngilizce kaynak var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Linux'ta henüz yeniyim, sistemi sık sık bozan birisiyim. Yedekleme işini bir türlü anlayamadım. Temel sistem klasörleri harici klasörleri arşivleyip geri yüklediğimde uyumluluk sorunları karşıma çıkıyor. Root dizinini ise bütünüyle arşivleyip geri açmayı başaramadım. Arşivdeki /root ve /sys gibi önemli klasörlerini kurtarma modunda dahi bütünüyle değiştiremedim. (işletim sistemi çalışırken root kullanıcısı ile de denedim olmadı) zaten başarsam dahi eski UUID ile yeni UUID arasındaki farktan dolayı sistemin açılmayacağını düşünüyorum. Yedekleme işini siz nasıl yapıyorsunuz? Gönderebileceğiniz İngilizce kaynak var mı?
Timeshift var. Windows'taki sistem geri yükleme noktası gibi çalışır. Temel sistemi yedekler. Onun dışında tamamen yedekleme için Acronis veya AOMEI kullanabilirsiniz.

Diskinizde BTRFS dosya sistemi kullanıp, bütün dosya sisteminin geri yükleme noktalarını oluşturabilirsiniz. Ama BTRFS, EXT4'e göre biraz daha yavaş çalışır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Rescuezilla kullanarak bütün bir diski klonlayabilirsiniz. Böylece istediğiniz zaman, klonladığınız andaki görüntüye geri dönebilirsiniz. Rescuezilla'yı bir USB disk üzerine aktarın ve bilgisayarı bu USB diskten başlatın. Sonrasında gerekli yönergeleri izleyerek tam bir yedek alabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı