Linux'ta tek bir eksiğim kaldı

Xanmod kernel oyun performansını etkilemiyor. Gamemode oyun performansını etkilemediği gibi oyunlarda stuttering e sebep oluyor. Radeon Aco'nun kazandırdığı %1 %6 performans farkı Wine'ın kaybettirdiği Minimum %15 performansı kurtarmaz. Eğer öyle olduğunu düşünüyorsan ya perofrmansı yanlış ölçüyorsun ya da Windows konfigurasyonun yanlış.
Ben fark gerçekten göremedim, fazla iyi geldi Linux. Ayrıca Elemantary Os'ta lag yok. Bayıldım.

Xanmod kernel oyun performansını etkilemiyor. Gamemode oyun performansını etkilemediği gibi oyunlarda stuttering e sebep oluyor. Radeon Aco'nun kazandırdığı %1 %6 performans farkı Wine'ın kaybettirdiği Minimum %15 performansı kurtarmaz. Eğer öyle olduğunu düşünüyorsan ya perofrmansı yanlış ölçüyorsun ya da Windows konfigurasyonun yanlış. Oynadığın oyunlar native oyunlar olsa Windows'tan daha hızlı olma ihtimali var ancak bahsettiğin konfigürasyonla mantıken imkansız. Bu arada diğer kernelleri ve feral Gamemode'u istersen test edebilirsin sonuçlar bahsettiğim gibi olacak.
ETS2 native zaten.

ETS2 native zaten.
LoL demişsin orada birde o yüzden anlatıyorum.
He he he XD. Sanki yalan atıyorum XD.
Yalan atıyorsun demedim. Konfigurasyonun yanlış dedim. Xanmod kernel gamemode kullanıyorum dedin ya? Belliki hiçbirinin gerçekten performans katkısı olup olmadığını test etmemişsin. Yoksa kaybettirdiğinin farkında olurdun. Malesef googleda okuduğun herşeye inanmanın performnsa çok fazla etkisi olmuyor.

@gen2 ben ilk başta yükledim hepsini bir açık biri kapalı test etmedim.
The Ultimate Linux Gaming Guide bu sitedekileri yaptım.

Sorun yok. Demek istediğim Linux kerneli hem freebsd hem de Windows kernelinden daha hızlı ve opimize zaten. Xanmod kerneli bende kullanıyorum ama kesinlikle oyun performansı için değil. Kripto ve video encoding performansına yaptığı katkı için kullanıyorum. Normal Linux kerneli, CFS scheduler oyunlar için gayet optimize o yüzden bir kazanç sağlamıyorsun.

Sorun yok. Demek istediğim Linux kerneli hem freebsd hem de Windows kernelinden daha hızlı ve opimize zaten. Xanmod kerneli bende kullanıyorum ama kesinlikle oyun performansı için değil. Kripto ve video encoding performansına yaptığı katkı için kullanıyorum. Normal Linux kerneli, CFS scheduler oyunlar için gayet optimize o yüzden bir kazanç sağlamıyorsun.

Herhangi bir kernel ya da CPU-GPU davranışı oyunlarda FPS artışı sağlıyorsa deneyebilirim. Sıkıntı yok.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı