Linux’ta UWP (.appx) Nasıl Çalıştırılabilir?

Merhaba,

Windows UWP uygulamalarını nasıl çalıştırabilirim?

Maalesef çalıştıramazsın. QEMU ile Windows yükleyerek çalıştırabilirsin eğer güç gerektiren bir UWP uygulamasıysa ama tek GPU ile QEMU kurulumu da biraz külfetli.

Maalesef çalıştıramazsın. QEMU ile Windows yükleyerek çalıştırabilirsin eğer güç gerektiren bir UWP uygulamasıysa ama tek GPU ile QEMU kurulumu da biraz külfetli.

Biraz bakındım ama UNO adında bir emülatör buldum, kurulum aşamaları biraz komplike geldi. Kurabilirsem bununla ilgili rehber hazırlayacağım. İnternette bu soruyla ilgili hiçbir rehber yok maalesef.

Deneyebileceğin bir yol olabilir. Ancak çalışma garantisi vermiyorum. Büyük ihtimalle çalışmayacaktır. Paketin elinde olduğunu varsayıyorum. KDE Ark gibi bir arşivleme uygulamasıyla paketi aç ve içerisinde .exe dosyasını ara. Bulduğunda Wine ile çalıştırmayı dene.

Deneyebileceğin bir yol olabilir. Ancak çalışma garantisi vermiyorum. Büyük ihtimalle çalışmayacaktır. Paketin elinde olduğunu varsayıyorum. KDE Ark gibi bir arşivleme uygulamasıyla paketi aç ve içerisinde .exe dosyasını ara. Bulduğunda Wine ile çalıştırmayı dene.

UWP den bahsediyoruz dostum.
exe uzantısıyla bağıntısını anlayamadım, uwpnin kendisi zaten bir paket tıpkı exe gibi, içeriği decompiled kodlarla dolu, gui gereksinimi var. :)

UWP den bahsediyoruz dostum.
exe uzantısıyla bağıntısını anlayamadım :)
.appx paketlerinin ne olduğunu bilsen bunu sormazdın da açıklayayım "dostum".
Bak bu MS Store'daki "Spotify" uygulamasının .appx paketi. Aşağıdaki altını çizdiğim şeyin ne olduğunu görüyor musun?
1683926480902.png

.appx paketlerinin ne olduğunu bilsen bunu sormazdın da açıklayayım "dostum".
Bak bu MS Store'daki "Spotify" uygulamasının .appx paketi. Aşağıdaki altını çizdiğim şeyin ne olduğunu görüyor musun?
Eki Görüntüle 1776944

GUI gereksinimi nasıl hallediyoruz dostum? :D

DLL uzantılı kütüphaneleri wine okuyamıyor......

GUI gereksinimi nasıl hallediyoruz dostum? :D

DLL uzantılı kütüphaneleri wine okuyamıyor......
Gereksinimleri yükleyerek? Gereken paketlerin çoğu zaten MSStore'da gözüküyor diğer şeylerin yanında. Bu yüzden zaten "Büyük ihtimalle çalışmayacaktır." dedim. İndirip yüklersin, denersin. Bak başında da demişim ki;
Deneyebileceğin bir yol olabilir. Ancak çalışma garantisi vermiyorum. Büyük ihtimalle çalışmayacaktır.
Gereksiz atara kalkıyorsun "dostum".

Gereksinimleri yükleyerek? Gereken paketlerin çoğu zaten MSStore'da gözüküyor diğer şeylerin yanında. Bu yüzden zaten "Büyük ihtimalle çalışmayacaktır." dedim. İndirip yüklersin, denersin. Bak başında da demişim ki;

Gereksiz atara kalkıyorsun "dostum".

Çalışamayacak yorumlarla konuyu kirletmemeye devam edersek, memnun olurum, teşekkür ederim. Hayırlı forumlar hocam :)

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı